Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Подпомагат финансово четиримата русенски спортисти за предстоящите олимпийски и параолимпийски игри
Автор: ИА Фокус 19:10 / 11.07.2024Коментари (0)1214
©
С решение на Постоянната комисия по младежта и спорта Община Русе е увеличила финансовата подкрепа за подготовката на атлетите Биляна Дудова, Юлияна Янева, Радослав Росенов и Християн Стоянов. Това са спортистите, които ще представят Русе на предстоящите олимпийски и параолимпийски игри в Париж, съобщиха от общината. Квотите за участие в най-големия спортен форум бяха обсъдени на среща с кмета Пенчо Милков и представители на спортните клубове, в които тренират състезателите.

"Този забележителен успех не е просто личен триумф за спортистите, но и огромно постижение за Русе. Той е доказателство за това, че упоритостта, целеустремеността и всеотдайността могат да доведат до покоряване на най-високите върхове в спорта“, заяви кметът. Той изказа специални благодарности на председателя на Спортен клуб по борба "Юнак – Локомотив“ Валентин Ангелов, председателя на Спортен лекоатлетически клуб "Дунав“ Евгени Игнатов и на представителя на Управителния съвет на Боксов клуб "Русе“ Иван Димитров за подготовката на атлетите.

Състезателката на СК по борба "Юнак-Локомотив“ Биляна Дудова завоюва олимпийска квота за българските национали по борба, след като спечели с 3:0 срещу французойката Амелин Дуаре на квалификационния турнир в Баку, Азербайджан, в категория до 62 кг.

Още една представителка на спортния клуб - Юлияна Янева, заслужи мястото си на Олимпийските игри в Париж в категория до 76 кг, след като се наложи с 4:1 технически точки над представителката на Монголия Даванасан Енх Амар на олимпийската квалификация в Истанбул.

Радослав Росенов е първият русенски боксьор, който ще се състезава на Олимпийски игри. 20-годишният атлет извоюва мястото си, след като спечели квота от квалификацията в Банкок, Тайланд. Европейският вицешампион от Белград изигра страхотен мач и победи в категория до 63.5 кг друг сребърен медалист от Сърбия – Александру Параскив (Молдова). Така той стана петият български боксьор, който ще участва в най-големия спортен форум.

Лекоатлетът на СЛАК "Дунав“ Християн Стоянов, състезаващ се в клас "Т46“, спечели сребърен медал в бягането на 1500 м на Световното първенство по лека атлетика за хора с увреждания в Кобе, Япония. Той спря хронометрите на 3:49,54 минути, което е нов европейски рекорд.

На срещата присъства и директорът на ОП "Спортни имоти“ Лачезар Иванов.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Световна черна хроника
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Борба за влияние в Близкия Изток
Бюджет 2025
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: