Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Посланикът на Белгия Н.Пр.Филип Беке е на двудневна визита в Русе
Автор: Екип Ruse24.bg 15:16 / 29.08.2008Коментари (0)814
© Ruse24.bg
Посланикът на Кралство Белгия Н.Пр.Филип Беке пристигна на двудневна визита в Русенска област. Посещението на посланика е по покана на областния управител Мария Димова. Традиционно добрите икономически връзки между България и Белгия имат дълга история, беше подчертано на срещата на областния управител и посланика. Още в началото на миналия век белгийски предприемачи и инженери изграждат в Русе най-големия по това време захарен завод в страната, както и кожарска фабрика. През 2007г. Белгия е на второ място по преки чуждестранни инвестиции у нас след Великобритания, стана ясно на срещата. Търговският обмен за тази година се очаква да достигне 1,5 млрд. евро. Русенска област предлага добри условия за развитие на бизнеса, подчерта областния управител. Наличието на инфраструктура за всякакъв вид транспорт е предимство за инвеститорите, каза Мария Димова. Тя определи развитието на интермодалния транспорт като един от приоритетите за областта. По този начин ще се осигурят условия за комбинирани товарни превози и ще се намалят разходите и времето за обработване на товари в долното течение на река Дунав, посочи областният управител. Модернизирането на железопътната линия между Варна и Русе е много важно за комбинирания транспорт, осъществяващ връзката море-железница-река. Областният управител подчерта, че по европейски проект на стойност 3,1 млн.евро ще бъдат възстановени проектните параметри на железопътната линия Русе-Варна. Дейностите ще стартират през месец октомври тази година. Посланикът представи стартиращ проект за интермодални връзки, който ще бъде осъществен от Правителството на Фламандия. В него ще участват Белгия, Сърбия, Унгария, Румъния и България. Филип Беке се ангажира Русенска област и конкретно пристанище Русе да бъдат включени в реализацията на проекта.

След срещата Филип Беке и Мария Димова посетиха Русенската художествена галерия, където са експонирани творбите от живописния пленер „Дунав", проведен под егидата на областния управител. Сред 29-те платна, подредени в галерията, посланика видя и картина, нарисувана от Мария Димова. Филип Беке приветства идеята с творбите да бъде организиран благотворителен търг. Посланикът изрази съжаление, че поради приключване на мандата му у нас, няма да има възможност да участва в благотворителната инициатива. Обсъдени бяха възможностите за осъществяване на изложба на картини от Русенската галерия в Белгия. Посланикът предложи културното мероприятие да съпътства цялостно представяне на област Русе в Белгия.

По-късно през деня областният управител и посланикът ще предприемат пътуване с катер по река Дунав. Мария Димова ще представи възможностите за развитие на алтернативен туризъм, които предлага дунавското крайбрежие. На 30 август, събота, в 9,30 часа програмата посланика ще продължи с посещение в русенския офис на белгийската фирма „Нонилиън" на ул.Цар Калоян 1. Специално за срещата от Белгия ще пристигне мениджърът на компанията Франки Редант. В 11,00 часа Н.Пр.Филип Беке ще бъде гост на Празника на ябълката в с.Екзарх Йосиф, организиран по инициатива на областния управител. По-късно пред деня Мария Димова и Филип Беке ще посетят Ивановските скални църкви и ще участват в празника на община Иваново „От Поломието до Дунав заедно".

 







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Международен технически панаир 2024
Зима 2023/2024 г.
Лято 2024
Земетресения в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: