Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Представиха книга за Васил Левски и Русе
Автор: Екип Ruse24.bg 14:37 / 19.02.2014Коментари (0)268
©
В навечерието на 19 февруари, когато отбелязваме 141 години от обесването на Васил Левски, в Регионална библиотека "Любен Каравелов" се състоя премиерата на книгата на русенеца Стоян Стоянов - Комитски "Васил Левски и Русе" (изд. "Ахат").

С едноминутно мълчание в началото на вечерта присъстващите почетоха паметта на един от най-големите българи и символ на националното ни достойнство - Васил Левски.

Поздравителен адрес до автора от името на областния управител на Русе Венцислав Калчев поднесе Гергана Илиева от областна администрация. Стоян Комитски представи мултимедийна презентация на книгата си. "Васил Левски и Русе" проследява накратко исторически документи и публикации на съвременници и изследователи на делото на Апостола, в които се споменава за негови посещения в Русе и връзката му с крайдунавския град.

Русенецът работи по проблематиката около личността, делото и живота на Васил Левски повече от 15 години. Има изследвания и публикации по въпросите за гроба на Васил Левски, посещенията на Апостола в Русе и други въпроси, свързани с неговия живот.

В рамките на вечерта се състоя и премиерата на сувенирното издание на вестник "Дякон Левский", посветено на годишнината от гибелта на Апостола.

Съорганизатор на събитието бе Регионален клуб "Традиция" - Русе. Представители на клуба "стояха на пост" по време на вечерта, облечени в униформи на четници на Панайот Хитов. В униформа на Апостола, като участник в Първа българска легия, бе облечен авторът, който също е един от дейните членове на клуб "Традиция".

Библия, върху която бяха поставени револвер и кама - по примера на българските революционери, които са се клели в тези символи, допълваха атмосферата на вечерта.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
Хороскоп за деня
Природни стихии
Световна черна хроника
Новак Джокович идва в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: