Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Представиха напредъка по проект "Реки на времето"
Автор: Екип Ruse24.bg 17:00 / 01.10.2013Коментари (0)422
©
На пресконференция днес в Заседателната зала на III-я етаж в сградата на Община Русе, беше представен напредъкът по проект "Реки на времето". В срещата с представители на медиите участваха ръководителят на екипа по проекта г-жа Даниела Шилкова и неговите членове - Гергана Димитрова, Ралица Маринова, Мая Петрова и Несрин Юсеинова.

Всички журналисти получиха брандиран пакет с информационни материали, сред които гид, брошура, карта и постер. Г-жа Шилкова представи напредъка по проекта. Тя информира участниците в пресконференцията, че до момента са извършени следните дейности:

- Завършени са всички процедури по избор на изпълнители по дейностите по проекта;
- Създаден е интегриран туристически продукт - туристически пакети: "Русе - българската перла на Дунав" - двудневен и тридневен туристически пакети; "По Лом и Дунав към природата" - двудневен и тридневен туристически пакети; "По Лом и Дунав през историята" - двудневен и тридневен туристически пакети;
- Отпечатани са рекламни туристически материали, съобразени с основните цели на проекта: брошура - на български и английски езици, пътеводител - на български и английски езици; карта - на български и английски езици.
В изпълнение на мерките за информиране, публичност и визуална идентификация по проект "Реки на времето" са изпълнени: встъпителна конференция, публикация в местния печат, рекламен банер със стойка, постер, брандиран пакет с информационни материали, информационни табели - 3 бр., които да запознават с целите и задачите на проекта.

Туристическите пакети вече са разпространени до 25 туристически агенции от региона. Предстои участието на партньорите по проекта в следните туристически борси: 

- 2 - 4 октомври 2013г. - VI-ти Черноморски туристически форум - Варна 2013;
- 10-12 октомври 2013 г. - туристическо изложение "Планините на България - гостоприемство в четири сезона" - Пампорово;
- 14-17 ноември 2013 г. и м. 03.2014 г. - туристическо изложение TTR - Букурещ, Румъния;
- 14-17 ноември 2013г. -Borsa Mediterranea Del Turismo Archoelogico - Пестум, Италия;
- 13-15 февруари 2014г. - международна туристическа борса "Ваканция и спа" - София;
- април- май 2014 г. - Фестивал на отговорния начин на живот "Зелени дни" - София;
- април 2014 г. - туристическа борса "Културен туризъм" - Велико Търново;
- май 2014 г. - изложение "Уикенд туризъм" - Русе 2014.

Вече функционира страница на проекта, която е част от официалния сайт на Община Русе - http://www.ruse-bg.eu/reki_na_vremeto/. На нея са публикувани разработените рекламни видео и адио клипове, както и филмът, който представя регионалния туристически продукт на район Русе - Иваново - Борово.

В процес на разработване е и приложение за социални мрежи с игрови елементи, което по развлекателен и интересен начин, с анимиран герой, ще представя туристическия потенциал на региона Русе-Иваново-Борово. 

Проектът "Реки на времето" се изпълнява от Община Русе в партньорство с Община Борово и Община Иваново по Оперативна програма «Регионално развитие», Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG161PO001/3.2-02/2011 "Подкрепа за развитие на регионалния туристически продукт и маркетинг на дестинациите", Приоритетна ос 3: "Устойчиво развитие на туризма", Договор BG161PO001/3.2-02/2011/003. 
 
Проектът се съфинансира от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Общата му стойност е 427 532 лв. в това число:

Съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие - 363 402,20 лв. Съфинансиране от държавния бюджет на РБългария - 42 753, 20 лв. Собствен принос на всички партньори по проекта - 21 376, 60 лв. 50 % от тази сума ще се осигури от бюджета на Община Русе, а останалите 50% ще се осигурят поравно от бюджетите на другите два партньора - Община Борово и Община Иваново.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
Пожари 2024
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: