Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Представиха събитията в панорамата "Русе-всемир на таланти"
Автор: Екип Ruse24.bg 17:11 / 23.05.2013Коментари (0)810
©
На пресконференция в Кръгла зала на Община Русе бяха представени събитията, включени във второто издание на Национална панорама на детското и младежко творчество "Русе-всемир на таланти", която ще се проведе от 24 до 26 май. Участие в брифинга взеха зам.-кметът по Хуманитарни дейности Иван Григоров, директорът на Дирекция "Култура и образование" в Община Русе Ирена Петрова, началникът на отдел "Култура" Ива Чавдарова, директорът на ОП "Русе Арт" Анжела Иванова и директорът на Общински младежки дом - Русе Мариан Савов. 

Форумът се провежда под патронажа на кмета на Община Русе Пламен Стоилов и в партньорство със Сдружение "Духовно огледало". Във второто издание на панорамата ще има много участници от цялата страна. Зам.-кметът Иван Григоров заяви, че първото издание на инициативата е имало много голям ефект върху младите хора и учениците. Г-н Григоров изрази своята увереност, че форумът ще допринесе за успеха на кандидатурата на Русе за Европейска столица на културата 2019.

Директорът на Дирекция "Култура и образование" Ирена Петрова представи някои от основните акценти включени в програмата на "Русе - всемир на таланти". Един от тях е изложба на икони сътворени от деца по уникални технологии. За изработката на иконите са използвани естествени материали като царевична шума. Русе е първият град в България, извън столицата, където ще бъде представена експозицията. 

Задругата на майсторите на народни художествени занаяти ще се включи във форума с две ателиета, като беше изразено желание тази инициатива да се превърне в лятна академия за деца. 

Мариан Савов представи концертната програма на форума.

"Тази година се постарахме да акцентираме върху талантливите български деца", заяви директорът на Общински младежки дом - Русе. Участие в програмата ще вземат ученици от Националното училище по изкуствата - Русе, деца от различни читалища, школи и състави. За втора поредна година се провежда Русе Рок Фест, в който ще участват известни български групи. Друг сериозен акцент в програмата е гостуването на вокално студио "Нова музика" с ръководител Аделина Колева. 

Кметът на Община Русе Пламен Стоилов официално ще открие "Русе - Всемир на таланти‘2013" на 24 май от 11 ч. на Централния градски площад.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Крал Чарлз е болен от рак
Отбелязване на Деня на Независимостта
Борба за влияние в Близкия Изток
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: