Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Представят учебната компания за студенти "Великолепната седморка"
Автор: Екип Ruse24.bg 09:29 / 27.05.2009Коментари (0)197
©
Учебната компания е програма на фондация "Джуниър Ачийвмънт". Основният принос на инициативата е, че студентите практически преминават през цялостната дейност на една фирма - от възникването на идеята, през производството, като достигат пазарната й реализация, създавайки съответните организационни взаимоотношения, административни документи и прототип на своята стока или услуга. Бизнес идеята се генерира от самите студенти и те определят посоката на своите действия.

Предметът на дейност на Великолепната седморка" е прозводство на електрически ръкавици марка "Топли ръчички". Новост при учебната компания за студенти "Великолепната седморка - Г7" е, че тя е интердисциплинарна - студентите са от 4 факултета. Членовете на миналогодишната "Фат Бърнър" бяха само от факултет "Бизнес и мениджмънт". Ментор на учебната комания е гл.ас. д-р ик Даниел Павлов от катедра "Бизнес и мениджмънт", ръководител на Центъра за насърчаване на предприемачеството на Русенския университет.

Тази година в работата на"Великолешпната седморка" е включена и лаборатория на Електрофакултета, където студентите със съдействието на доц. д-р инж.Казанджиев и гл.ас. д-р инж. Щерева извършват емпирично изследване на реотаните (дължина, сечение, съпротивление и др.) на своя продукт.

Потенциални потребители на "Топлите ръчички" са хора в трудоспособна възраст със следните професии: зимни спортисти (алпинисти, скиори, сноубордисти, хокеисти, кънкьори и т.н.), работници в различни хладилни помещения ( цехове, големи хранителни магазини и т.н.), работещи на открито (дървосекачи, строители, хижари, пещерни екскурзоводи и т.н.), колоездачи и други категории хора.
 
Рекламното послание: "Ръкавици, които не само предпазват от неблагоприятните външни условия, но и поддържат постоянната телесна температура на пръстите на ръцете. Изключително удобни и лесни за употреба, електрическите ръкавици са ценен и доживотен ваш помощник срещу студа". Ползи за потребителя: рационален продукт - ще имате винаги топли ръце (топли ръце - топло сърце); и егоудовлетворяващ - дори през зимата ще имате топли ръце, а кожата Ви ще е мека и еластична без кремове. С "Топлите ръкавички" не е необходимо нищо друго освен заредени батерии.

През месец юни е националното състезание на Учебните компании за студенти в София, където "Великолепната седморка" ще се конкурира с компаниите на повече от 10 други висши училища.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Поскъпване на хранителните продукти
Отбелязване на Деня на Независимостта
Хороскоп за деня
Световна черна хроника
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: