Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Премахнаха опасната кула от сградата на бившата полиция
Автор: Екип Ruse24.bg 13:05 / 02.10.2009Коментари (0)876
©
Тази сутрин по заповед на кмета Божидар Йотов бе премахната декоративната кула от сградата на ул. "Александровска" № 30 /бившата полиция/. Русенското подразделение на софийската фирма "МСК" извърши демонтажа на съоръжението. Кулата оформя най-горната част на сградата, наклонена е опасно и създава предпоставки за произшествие. Тя е ръчно кована от поцинкована ламарина. Зданието е паметник на културата от местно значение, а общината от дълги години води съдебен спор за собствеността. След последното дело Община Русе стана собственик на 68% от имота и предприе действия за обезопасяване на сградата.

На 26 август 2008 г. комисия от Община Русе направи оглед и заснемане на сградата. Тогава беше изпратено и писмо до министър-председателя на България, до Министерски съвет, до министъра на културата, зам.-министъра на културата и до директора на Националния институт за паметниците на културата, в което се настоява за разрешение за демонтиране на кулата от сградата. След това друга комисия с участието на специалисти от Националния институт за паметниците на културата отново направи оглед на сградата и издаде няколко предписания, едно от които е разрешението за демонтаж на кулата.

След като кулата бе свалена от сградата, общински служители я прибраха на съхранение под охрана. Кметът Йотов лансира идеята, че сградата на бившата полиция може да бъде използвана изключително ефективно, като в нея се ситуират общински отдели, които сега са в различни части на града. "Вчера проведохме разговори с част от останалите собственици за съдбата на сградата и те изказаха одобрение на моето предложение сградата да бъде превърната в административен център. Но разбира се, всичко е в ръцете на Общинския съвет, който ще вземе окончателното решение за сградата на бившата полиция", каза още Йотов.

Още по темата: общо новини по темата: 5
02.10.2009 »
03.07.2009 »
14.01.2009 »
06.10.2008 »
26.08.2008 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
Пожари 2024
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: