Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Премиерата на "Кармен" отново в Драматичния театър
Автор: Екип Ruse24.bg 12:50 / 14.10.2011Коментари (2)374
©
Премиерният спектакъл на "Кармен" в Русе отново ще се състои на гостоприемната сцена на Драматичен театър "Сава Огнянов" в Доходното здание, за което трупата на Русенска опера благодари на трупата на Русенския драматичен театър! Ремонтът на Русенската опера е съвсем в своя край, но с помощта, която в последния момент Русенската опера получи след застъпничеството на премиера Бойко Борисов за закупуване на нови столове, нетърпеливата русенска оперна публика ще трябва да почака още месец, за да може да се осъществи изработката, доставката и монтирането на новите столове. 

След премиерата, новата постановка ще отпътува за триседмични гастроли в Холандия и Белгия. Започва и подготовката на нова премиера - "Отело" от Джузепе Верди. За реализацията са привлечени две много силни фигури в българската културна действителност и творци, обичани в Русе - режисьора Бойко Богданов и диригента Георги Димитров.

Историята на красивата и предизвикателна циганка Кармен е създадена от Проспер Мериме. В един приятен и ненатрапчив с излишни претенции модерен маниер, подкрепен с модернистични акценти на костюмите и сценотрафията, белгийската режисьорка Доминик Серон има намерението да потърси и да се върне към корените на литературния първоизточник. Заради това тя извежда още един персонаж, който отсъства в партитурата на операта на Жорж Бизе. Това е образът на Разказвача. Използвайки текстове от творбата на Проспер Мериме, останал в сянката на декора, някак извън времето, както във вечността стоят извън времето творбите и на Мериме, и на Бизе - Разказвачът ще допълни и съживи във въображението на публиката картината на живота на циганите - картини и настроения на очарованието и красотата, на любовта и страстта, на непобедимия инстинкт за свобода и независимост, но и на безумното себеотдаване. Олицетворение на всичко това е образът на красивата циганка Кармен. 

Образът на Кармен попада в творческото полезрение на режисьорката Доминик Серон. Той допълва серията от силни женски театрални персонажи, които тя разработва - това са героините Лулу, Ифигения, принцеса Турандот, Лолита и от най-новата й постановка - образа на Мерилин Монро.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 15.10.2011 г.
0
 
 
kakvo e tova trisedmichen gastrol? Napravo si go pishete haltura i za kakvo tochno ste hodi tam niakude si v Holandia ami ne si stoiat v Ruse??? Koi plashta vsichkite raznoski po dekor?
Aнонимен
на 15.10.2011 г.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Отбелязване на Деня на Независимостта
Природни стихии
Борба за влияние в Близкия Изток
Процедурата за избор на нов главен прокурор
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: