Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Пренасищане на българския винен пазар
Автор: Екип Ruse24.bg 15:21 / 23.04.2009Коментари (0)190
© Ruse24.bg
Пазарът на вино в България е пренаситен в момента от етикети и марки. Конкуренцията на производителите се превърна постепенно в конкуренция на маркетинга. Това заявява в интервю за утрешния брой на седмичника "Икономически живот" Наталия Казакова, изпълнителен директор на "Винпром Русе".

Тя е убедена, че в близко бъдеще ще спечелят тези, които успеят да следват няколко прости правила: постоянно качество във всяка партида, във всяка бутилка; постоянна наличност на пазара; мобилност във вкуса на виното в зависимост от вкуса на потребителя. Нарасналата конкуренция е накарала Винпром Русе да развие и нова пазарна стратегия на компанията, в която основен акцент е подобряването на маркетинга на местно ниво. Иначе инвестициите за 2008 са по-скромни в сравнение с предишните две години - само около 280 хил. евро срещу почти 630 хил. евро за 2007 г., обяснява Казакова. Средствата са вложени предимно в строителството и ремонта на сградите.

По думите на Наталия Казакова белите вина имат голям потенциал у нас и за в бъдеще на българския потребител му предстои да пие и хубави бели български вина. Тенденцията според нея трябва да е не само към местни сортове, а по-скоро към комбинация от сортове. Важно е да се запази идентичността на българското вино в рамките на европейските правила - не просто да ги превеждаме на български и да ги обнародваме, а да ги адаптираме и да участваме още при разработването и приемането им, категорична е Казакова.

Тя е убедена, че трябва да се промени отношението на държавните структури към интересите - проектозаконите и въобще решенията, касаещи бранша, да се правят с активното участие на Националната лозаро-винарска камара, а не от чиновници. По думите й има много примери на несъответствия и даже на противоречия между закони и наредби и между практика и норми.

Източник: news.bg







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Отбелязване на Деня на Независимостта
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
Крал Чарлз е болен от рак
Борба за влияние в Близкия Изток
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: