Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Приеха промени в разписанието на автобусните линии Русе-Силистра и Русе-Троян
Автор: Екип Ruse24.bg 12:52 / 27.07.2011Коментари (0)2584
©
Да се променят маршрутните разписания по линиите Русе-Силистра и Русе-Троян. Това решение беше взето в рамките на днешното заседание на Постоянно действащата междуведомствена областна комисия по транспорт. Нейните членове гласуваха още и за закриването на автобусната линия Русе - Пиргово - Мечка /с.о. Стълпище/. Трите линии са част от Републиканската транспортна схема.
В Областна администрация - Русе е постъпило предложениe от Община Русе за промяна на маршрутно разписание № 18104 от Републиканската транспортна схема по линията Русе - Силистра. Към настоящия момент има действащо утвърдено разписание по тази линия, което се изпълнява целогодишно с часове на тръгване 09.30ч. от гр. Русе - Автогара Юг и 12.30ч. от Автогара Силистра. Заради силно намалелия пътникопоток и наличието на други директни и преминаващите автобуси в това направление, Община Русе е предложила разписанието да се изпълнява от понеделник до петък включително. Предложението е съгласувано с кметовете на общините Силистра, Тутракан и Сливо поле на територията на които има спирки по маршрута на автобусната линия, както и с областния управител на Област Силистра.
Отново на Община Русе е предложението за промяна на маршрутно разписание № 18101 от Републиканската транспортна схема по линията Русе - Троян. В момента тя се покрива от 1 ноември до 31 март. Община Русе предложи маршрутното разписание да се изпълнява ежедневно и целогодишно. Предложението е било съгласувано с кметовете на общините Бяла, Борово, Полски Тръмбеш, Павликени, Летница, Левски, Ловеч и Троян, както и с областните управители на областите Велико Търново и Ловеч.
Съгласно направените изменение в Наредба 2/15.03.2002г. на Министерството на транспорта, според чл. 29 "а" на закриване подлежат маршрутни разписания, за които съответния Общински съвет не е взел решение за възлагане на превозите и провеждането на конкурс в срок от 6 месеца за нови линии и курсове или не по-късно от шест месеца от дата, на която са прекратени сключените договори, не е имало кандидати или явилите се кандидати не отговарят на предварително обявените условия. На това основание Община Иваново е предложила да бъде закрита автобусната линия Русе - Пиргово - Мечка /с.о.Стълпище/.
Взетите днес от Постоянно действащата областна комисия по транспорт решения ще бъдат гласувани на заседание на Комисията за разглеждане на предложения за промени в Републиканската транспортна схема към ИА "Автомобилна администрация" на 18 август в столицата. Ако бъдат одобрени и от нея, Областна администрация - Русе ще информира за това Община Русе, която от своя страна следва да обяви конкурс за възлагане на превоз.
На днешното си заседание Постоянно действащата областна комисия по транспорт прие и отчета за работата си през 2010 г.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Отбелязване на Деня на Независимостта
Природни стихии
Борба за влияние в Близкия Изток
Процедурата за избор на нов главен прокурор
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: