Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Проект на Е.ОН България отличен в годишните награди на Българския Форум на бизнес лидерите
Автор: Екип Ruse24.bg 16:38 / 17.02.2010Коментари (0)228
©
"Безопасност без компромиси" зае трето място в категорията "Инвеститор в човешкия капитал и условията на труд"
Е.ОН България получи отличие по време на Годишните награди за социално-отговорен бизнес 2009 на Българския Форум на бизнес лидерите /БФБЛ/, за реализирането на проекта „Безопасност без компромиси". Компанията зае трето място в категорията „Инвеститор в човешкия капитал и условията на труд" със своята програма за безопасните условия на труд.

С проекта Е.ОН България цели осъзнаването от страна на служителите на компанията, че стриктното спазване на инструкциите и мерките за безопасност при работа гарантират техния живот, здраве и високо ниво на професионално изпълнение. Като част от проекта през 2009 г. Управителният съвет на Е.ОН България проведе срещи с всички служители под мотото „Сигурност в живота. Безопасност на работното място".

Компанията създаде информационни материали за основните мерки за безопасност и оказване на първа помощ на пострадал при трудова злополука или инцидент и изработи учебен филм за необходимите мерки, които следва да се спазват съгласно инструкциите за безопасност на компанията и българското законодателство. В края на годината бе официално открит и Център по безопасна работа и техническа експлоатация към Е.ОН България Мрежи, където се очаква да преминат обучение над 1000 служители до края на 2010 г., както и служители на партньори на компанията. Допълнително в Центъра се организират посещения за ученици от професионалните гимназии по електротехника и електроника.

Седмите поред Годишни награди на БФБЛ, които популяризират дейностите на компаниите с най-сериозен принос към корпоративната социална отговорност в България, бяха раздадени на официална церемония вчера в столичния хотел „Шератон". Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов връчи почетна грамота на Дария Манева, Директор дирекция "Комуникации" на Е.ОН България. „За компанията политиката за опазване на живота и здравето на нейните служители е от първостепенно значение и основна цел. „Безопасност без компромиси" е поредното доказателство за усилията, които Е.ОН България влага в тази насока, както и повод ръководството на компанията да демонстрира личната си ангажираност по въпросите на безопасността при работа", заяви Дария Манева.

В традиционната годишна класация на социално-отговорните компании участват реномирани организации и фирми, чийто проекти се отличават с конкретна полза за обществото, работа в партньорство с други организации, ангажираност на всички служители на компанията в осъществяването на проекта, продължителност и последователност на инициативата, новаторство и обществено признание. Традиционните награди бяха в 5 категории - „Инвеститор в човешкия капитал", „Инвеститор в околната среда", „Инвеститор в обществото", „Инвеститор в знанието", и „Маркетинг, свързан с кауза". По време на церемонията бяха също присъдени и специалната награда „Engage" на Международния форум на бизнес лидерите на Принца на Уелс, както и специална награда за малко или средно предприятие с най-добра социална политика.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Пожари 2024
Космическа надпревара
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Хороскоп за деня
Голямо количество радиоактивен метал е открито в Пловдивска област
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: