Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
РУ подписва договор за сътрудничество с Института за литература при БАН
Автор: Екип Ruse24.bg 08:05 / 21.10.2009Коментари (0)293
© Ruse24.bg
Договор за сътрудничество между Русенския университет и Института за литература при Българската академия на науките (ИЛ БАН) ще подпишат ректорът на университета доц. д.т.н. Христо Белоев и директорът на ИЛ БАН ст.н.с. д-р Рая Кунчева днес. На д-р Кунчева ще бъде връчено и Свидетелство за дарение, след което тя ще изнесе публичната лекция „Цветан Тодоров - критическият хуманизъм" пред преподаватели, студенти и граждани.

Дарителският акт е в отговор на жеста на ИЛ при БАН от преди няколко месеца, когато Университетската библиотека на русенското висше училище получи подарък от близо 70 тома литература по езикознание, литературознание, културология и медиавистика в подкрепа на учебната и научната работа на катедрите по Български език, литература и изкуство и по Филологически науки. Колекцията на университетския библиотечен фонд беше обогатена с такива ценни издания като „Кирило-Методиевска енциклопедия", „Балканските идентичности в българската култура", „Медиавистика и културна антропология", „Национално своеобразие и литература на Българското възраждане" от Ванда Смоховска-Петрова, „Изгубената история" от Елка Димитрова.

Договорът е поредната стъпка към задълбочаване на сътрудничеството на Русенския университет с институтите на БАН. Както е известно, по инициатива и с активното съдействие на Института по български език при БАН към катедрата по Филологически науки във Филиала в Силистра през 2006 г. беше основан Научният център „Св. Дазий Доростолски", който се утвърди като изследователско средище и домакин на национални и международни форуми.

Д-р Рая Кунчева ще участва по-късно в публичната премиера на книгата на Йордан Палежев „Тихата инквизиция. Софийски етюди" в Клуба на дейците на културата в Русе. Новото издание ще бъде представено от проф. д.ф.н. Божидар Кунчев от Софийския университет.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
Пожари 2024
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: