Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
РУ се включва в проект за формиране на предприемаческа култура у младите
Автор: Екип Ruse24.bg 16:13 / 05.01.2010Коментари (0)327
© Ruse24.bg
Екип на катедрата по Бизнес и мениджмънт в Русенския университет започва активна работа по нов международен проект, финансиран пряко от Генерална дирекция "Предприятия и промишленост" на Европейската комисия. Проектът STARTENT - Насърчаване на партньорството "бизнес-университет" в обучението по предприемачество в Европа, обединява усилията на 10 партньори от Белгия, България, Кипър, Италия, Португалия, Румъния, Испания и Великобритания. Сред тях са университети, фондации, бизнес и иновационен център, търговско-промишлена палата и Европейска асоциация на малки и средни предприятия. България е представена от Русенския университет и Българо-румънската търговско-промишлена палата. От 12 до 14 януари в Тенерифе-Испания се провежда първата работна среща по проекта, а заключителният семинар ще бъде с русенско домакинство. Координатор на проекта е Технологичният институт де Канариес в Испания.

Целта на STARTENT е чрез 15-месечна програма от дейности да се създаде модел за формиране на предприемаческа култура у младите хора и се подобри качеството на тяхното образование чрез тясно взаимодействие между академични групи и активни бизнесмени. Планирано е разработване на иновативни учебни пособия за висше образование; събиране и разпространяване на истории за успешни европейски предприемачи; създаване на наръчници, основаващи се на действителни казуси от реалната бизнес практика. По проекта ще се организират три европейски награди за предприемачески инициативи и за събиране на истории за успешно предприемачество.

Координатор за Русенския университет е младият асистент и докторант Свилен Кунев, но в екипа на проекта е включен на практика целият колегиум на катедра „Бизнес и мениджмънт", както и докторанти. Известно е, че катедрата работи целенасочено в областта на предприемачеството. През юни 2009 г. тя беше домакин на Международната лятна академия „Предприемачество и иновации", участва активно в интеруниверситетската мрежа Решица, а от тази учебна година вече обучава магистри по Предприемачество и иновации.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
Хороскоп за деня
Природни стихии
Световна черна хроника
Новак Джокович идва в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: