Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Радио Китай започва европейската си обиколка от Русе
Автор: Екип Ruse24.bg 13:36 / 16.06.2011Коментари (0)298
©
В края на месец юни 2011г., в Русе ще се състои интересно и необичайно събитие, което е премиера за България. За първи път ще се проведе официална церемония по награждаването на победителите от "Конкурса за китайски бойни изкуства", обявен и осъществен от Българската редакция на Радио Китай за чужбина. Специално за церемонията в Русе ще пристигне от Пекин официална делегация от Радио Китай, която започва европейската си обиколка от България. На церемонията ще присъстват представители на посолството на Китайската народна република. Официален домакин и съорганизатор на събитието по награждаването е Община Русе. Съорганизатори са Център по ушу и тайчи "Калагия", Общински младежки дом, СОУ "Васил Левски". Официалната церемония и съпътстващите демонстрации на традиционни китайски изкуства, китайска култура, традиционни игри и др. ще бъдат представени в Пленарна зала и пред Община Русе.

Идеята на Радио Китай за "Конкурс за китайски бойни изкуства" е първа по рода си и дава възможност да се получи оценка от китайски експерт - майстор по традиционно ушу - вътрешни и външни стилове.
Това събитие наистина е много значимо и ценно поради факта, че Китай е родината на много прочути стилове бойни изкуства, легендарни майстори и центрове на културата на Воинското изкуство - манастирите Шаолин, У Дан, Ъ Мей и други, световноизвестни от многобройните филми, спектакли, демонстрации на китайските майстори. Чрез участието си в конкурса всеки получава възможност да се докосне по един уникален начин до Началото, до Изворите на великия Път на себеусъвършенстването, до възпламеняващата сила на Духа. Ушу е признато съкровище на световната култура, което принадлежи на целия свят.

В обявения на сайта на радиото конкурс взе активно участие русенския Център по ушу и тайчи "Калагия /спортен клуб/. За изключително краткото време за подготовка за конкурса "Калагия" успя да организира много от своите членове, някои от които живеят извън България. Екипът по подготовката работи денонощно повече от месец и заедно с участниците и техните семейства създаде красиви и благородни творчески резултати, изпълнени искрено и с истинска любов. По същия начин на хиляди километри от Русе, в Пекин, работеше екипът на китайските специалисти. Получи се невероятен синхрон, хармония и творческо разбирателство.

Нашият град е избран за церемонията поради две причини: известността на Русе като красив европейски град, умел домакин на значими културни, спортни и др. събития и международния авторитет на Центъра по ушу и тайчи "Калагия".







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
Пожари 2024
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: