Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Регионалният министър и областния управител инспектираха обходния път на Бяла
Автор: Екип Ruse24.bg 19:12 / 09.07.2024Коментари (0)1496
© МРРБ
През следващата седмица ще бъде пуснато движението в тунелите "Топли дол" и "Правешки ханове" на АМ "Хемус" в посока Варна и ще може да се осъществява без ограничения, съобщават от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Инспекция на ремонтните работи в съоръженията направи днес министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Виолета Коритарова. В проверката участваха също председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Йордан Вълчев и инж. Венцислав Атанасов - член на Управителния съвет на АПИ .

Ремонтът на двата тунела ще продължи през есента в тръбите за София. Прекъсването на строителните работи е за да бъде облекчен трафикът през летния туристически сезон. Прогнозният срок за окончателното завършване на основния ремонт на двата тунела на АМ "Хемус" е лятото на 2025 г. Основният ремонт на двата тунела в тръбите в посока Варна започна през ноември миналата година. Тунел "Топли дол“ е в експлоатация от 1985 г., а "Правешки ханове" от края на 90-те години на миналия век и досега не са основно ремонтирани.

По-късно министър Коритарова заедно с областния управител на Русе Драгомир Драганов и ръководството на АПИ провери и хода на работата по изграждането на близо 8 километра от обходния път на гр. Бяла, който е част от бъдещата магистрала "Русе – Велико Търново". В строеж е участъкът между км 61-и до км 69-и, за който има технически проект и разрешение за строеж. Изпълняват се изкопни дейности за премахване на хумусния слой, включително връзки за п.в. "Гара Бяла" и п.в. "Ценово". За останалите 27,5 км от участъка – от км 40-и до км 61-и и от км 69-и до км 76-и, е представен технически проект, който предстои да се разгледа от експерти в АПИ За участъка "Русе – Бяла" в момента се изготвя технически проект.

Работи се усилено в участъка "Обход гр. Бяла" с дължина 35,4 км на автомагистралата "Русе-Велико Търново". До началото на септември ще бъдат обявени обществени поръчки за инженеринг и строителен надзор за участъка "Бяла – Велико Търново", съобщи Виолета Коритарова.

Утре министър Коритарова ще даде старта на основния ремонт на Дунав мост при Русе. Строителните дейности ще се извършват без спиране на движението и няма да се затваря съоръжението. На обекта ще се работи ежедневно по 10-12 часа на ден, през светлата част от денонощието. Работният процес ще се организира и извършва така, че превозните средства да преминават поетапно двупосочно в платното, в което не се работи. Строителните работи ще се извършват в 6 етапа. В първите два е основният ремонт на естакадата на съоръжението на българска територия. Първо ще бъде ограничено движението в лентата за вход в България, а след това за изход в посока Румъния. Прогнозният срок за изпълнение на ремонтните дейности в този участък е около 4 месеца и половина за всяка от лентите.

За по-добра организация на движението регулирането на трафика ще се извършва с адаптивна светофарна уредба. Тя ще може да се премества и да се разполага в съответната част на моста, която се ремонтира. Габаритът и височината на съоръжението не позволява безопасна работа през нощта, а опазването на живота и здравето на пътуващите и на строителите на обекта е най-важна. Ако изпълнението на някои дейности може да се извърши безопасно през тъмната част на денонощието, това ще бъде направено.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
50-ото Народно събрание
Гръмна склад за фойерверки край Елин Пелин: Има пострадали!
Пожари 2024
България в еврозоната
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: