Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Рехабилитацията на канализационната мрежа завършва след година
Автор: Екип Ruse24.bg 10:38 / 23.07.2009Коментари (0)886
© Ruse24.bg
Миглена Плугчиева разпространи отворено писмо до русенци, с което ги информира за резултата от срещата за водния проект в Русе. В него се казва:

Уважаеми русенци,

Доверието, което ми гласувахте на парламентарните избори на 5 юли т.г. и ангажиментът, който бях поела към вас ме задължава да ви информирам за резултатите от проведената на 2 юли 2009 г. в гр. Русе среща, чиято цел беше да изготви реалистичен План за действие, за да се компенсира сериозното изоставане в строителството на втория етап на интегрирания воден проект /Лот 2 - рехабилитация и разширение на канализационната мрежа/. По своя инициатива тогава събрах на една маса всички страни, които имат отношение към проекта. Всеки пое своята отговорност и ангажименти за ускоряване на работата. Задачата, която аз поставих беше до 15 юли т.г. да се излезе с ясно решение за бъдещето на проекта, което да бъде оповестено на русенската общественост.

В резултат от тази среща до 15 юли е изготвен План за действие от страна на изпълнителя „Водоснабдителна и канализационна мрежа в град Русе". В становищата си и възложителят - МРРБ, и инженерът и крайните бенефициенти - ВИК дружеството и община Русе изразяват мнение, че планът е нереалистичен. Всички те оценяват като нереални заложените в плана календарни графици при така описаната технология, ресурси и срокове за доставка на материали. И не само това - изпълнителят настоява за допълнителни 2 млн. лв. за изграждане на бетонови сглобяеми блокове. Това е ресурс, който не само липсва, но според възложителя и инженера е недопустим разход, тъй като всички компоненти на проекта, чиято обща стойност е 57.8 млн.евро, са договорени при старта на изпълнение на проекта.

След като на 20.07.2009 г. бях запозната с описаната до тук ситуация, настоях МРРБ да понесе своята отговорност не само като Управляващ орган на програма ИСПА, но и като възложител на проекта и да предприеме спешни мерки за отстраняването на съществуващите закъснения и проблеми. В отговор на 21.07.2009 г. от регионалното министерство ме информираха за предстоящите си действия в тази посока с разписани срокове за тяхната реализация. На изпълнителя е поставен краен срок до 31 юли 2009 г. за пълна мобилизация по работата по проекта, в противен случай ще му бъдат наложени неустойки за забавянето. Ако до края на месеца няма напредък по проекта, договорът позволява в срок до 31 август т.г. да се номинира подизпълнител по проекта за обектите „Кейова стена" и „Главен крайречен колектор". До 31 юли 2009 г. МРРБ ще организира нова среща с всички страни по проекта, за да обсъдят така представения от изпълнителя План за действие и всички други открити въпроси. Целта е в него да бъдат отразени реалните срокове и ангажименти, така че работата по канализационната мрежа да бъде завършена най-късно до 31 юли 2010 г.

Информирам ви за тези ангажименти и срокове, за да може русенската общественост и община Русе да контролират действията на институциите, които са отговорни за този проект. В качеството си на народен представител от Русенска област аз също си запазвам правото за контрол върху изпълнението на проекта. В случай на неспазване на поетите ангажименти, лично ще настоявам на виновните лица или институции да бъдат наложени необходимите санкции.

С уважение: Д-р инж. Меглена Плугчиева


Още по темата: общо новини по темата: 20
28.02.2011 »
27.01.2011 »
25.10.2010 »
28.06.2010 »
25.06.2010 »
28.05.2010 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
Пожари 2024
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: