Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Рекорден брой чуждестранни студенти прие Русенският университет по програма Еразъм+
©
С народна музика, питка и здравец Русенският университет посрещна 70 чуждестранни студенти по програма ЕРАЗЪМ+ за зимния семестър.

Днес в зала 2.101 на Русенския университет се състоя церемонията по официалното посрещане на чуждестранните студенти по програма Еразъм+, които ще се обучават през зимния семестър на академичната 2024/2025 година. Това са 70 студенти по програма Еразъм+ от 22 университета от 10 държави – Грузия, Италия, Испания, Йордания, Малайзия, Мексико, Румъния, Сърбия, Турция и Франция. Те ще се обучават в университета за един или два семестъра. Това е най-големият брой входящи студенти за зимен семестър, които университетът е приемал по тази програма. През същия период на миналата академична година бяха посрещнати 62 студенти от осем държави.

С българска народна музика, питка с шарена сол и здравец българските студенти, облечени в традиционни носии, посрещнаха своите нови колеги.

Срещата откри зам.–ректорът по Международно сътрудничество доц. д-р Галина Иванова, която приветства всички с "Добре дошли!" и им пожела успех.

Приветствие към чуждестранни студенти по програма ЕРАЗЪМ+ отправи ректорът проф. д-р инж. Генчо Попов.

"Убеден съм, че ще имате време да се запознаете с традициите и обичаите на българите, да опознаете прекрасния град Русе, нашата природа и културно-историческо наследство. От името на академичното ръководство ви пожелавам прекрасни преживявания в България и в Русе", каза в приветствието си към чуждестранните студенти ректорът.

Доц. д-р Галина Иванова запозна студентите със структурата на университета, организацията на учебния процес и им даде информация за тяхното обучение.

През този семестър Русенският университет посреща няколко големи групи студенти. Най-голямата група е от Испания – 29 студенти от 10 университета. Групата от един университет с най-много представители е от ЕСЕ, Париж, Франция – 13 студенти. Значителна е и групата от Румъния - 20 студенти, от които 12 са от Националния университет за наука и технологии "Политехника" Букурещ - Университетски център Питещ, и 8 от Военноморска академия "Мирча чел Бътрън", гр. Констанца, Румъния.

Забелязва се нарастване на броя на студентите, които избират да се обучават за цяла година – 19 в сравнение с 12 през предходната академична година. За трета поредна година се наблюдава положителната тенденция студенти, планирали да се обучават само за един семестър, да се уверят в добрите условия на обучение и да пожелаят да удължат престоя си с още един семестър.

Радостна е новината, че Русенският университет разширява своите партньорства и посреща студенти от пет нови университета от: Мексико, Италия, Испания, Сърбия и Турция, с които досега не е осъществяван обмен на студенти по програма Еразъм+.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Грипна епидемия обхвана страната
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Масови протести срещу цените на горивата
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Основният ремонт на Дунав мост
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: