Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Ремонтът на Дунав мост трябва да приключи до 1 декември 
© Областна администрация Русе
От днес започна ремонт в румънския участък на Дунав мост при Русе – Гюргево. На място със създадената временна организация за движение се запозна областният управител Драгомир Драганов, който настоя за предприемане на всички необходими мерки за избягване създаването на всякакви предпоставки за излишно забавяне преминаването на съоръжението.

"Мостът няма да бъде затварян по никакъв начин и двете страни сме взели всички необходими мерки за недопускане на тапи около участъците на ремонтните дейности“, коментира Драганов. Той изказа специална благодарност на директора на Регионална дирекция "Гранична полиция“ ст. комисар Димитър Чорбаджиев и румънския му колега Виорел Киран за добрата координация между тях и предприетите адекватни мерки за регулиране на пътния трафик.

Първоначалната идея е била да се затвори изцяло едната лента за движение в румънския участък, но поради ремонтните дейности от българска страна, липсата на място за изчакване на камионите и изключителната натовареност този вариант бе отхвърлен. Затова съдейства и областният управител Драгомир Драганов.

Ремонтът от румънска страна включва подмяна на гербовидните дилатационни фуги на съоръжението, като заради ремонтните дейности се заобикаля участък едва по-малък от 50 метра. Това няма да повлияе съществено на временната организация на движението, наложена във връзка с ремонта на българската част от моста. Ще се работи от центъра на пътното платно до най-дясната част на пътната лента в посока от Румъния към България /в същата пътна лента в момента се извършват ремонтните дейности от българска страна/.

След приключване на ремонта на първата фуга, поетапно ще се преминава към ремонт на следващата, при ограничаване на движението в участък със същата дължина. Ремонтните дейности ще се извършват само в светлата част на денонощието, като от изпълнителя ще бъде поставена временна пътна сигнализация, пътна маркировка и осигурени регулировчици за регулиране на движението през деня. От страна на румънската Гранична полиция ще бъде създадена временна организация на движението, за заобикаляне на ремонтните дейности, без цялостно затваряне на съответна лента за движение на румънска територия. За целта ще бъдат осигурени служители, за денонощно регулиране на движението в ремонтирания участък.

По предварителни разчети ремонтните дейности трябва да приключат до 1 декември. В случай че възникнат непредвидени обстоятелства, срокът за извършването им ще бъде удължен, но не по-късно от средата на декември тази година, съобщават от Областна администрация Русе. 

Предвижда се Драганов да направи инспекция и на напредъка на ремонтните дейности в българския участък на моста.

 


Още по темата: общо новини по темата: 52
17.10.2024 »
09.10.2024 »
02.10.2024 »
25.09.2024 »
20.09.2024 »
18.09.2024 »
предишна страница [ 1/9 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Зима 2024/2025 г.
Поскъпване на хранителните продукти
Земетресения в България
Основният ремонт на Дунав мост
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: