Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Рок легенда подкрепи Русе за европейска столица на културата
Автор: Екип Ruse24.bg 09:04 / 15.09.2013Коментари (0)942
©
Легендарният вокал на "Юрая Хийп" Джон Лоутън гостува вчера в Община Русе, заедно със съпругата си Ирис и музикантите от група "NightHeat". Рок легендата е в нашия град, за да вземе участие в тазгодишното издание на "Green Rock Fest Ruse", заедно с българските си приятели от "NightHeat" - Ясен Димитров, Светослав Михайлов, Димитър Семов и Георги Русев. 

В Заседателната зала на Общината Джон Лоутън взе участие в пресконференция, заедно с кмета Пламен Стоилов и зам.-кметовете Даниела Шилкова, Страхил Карапчански и Димитър Наков. На брифинга присъстваха още Стефка Ангелова - секретар на Народно читалище "Захари Стоянов - 1937", което е организатор на "Green Rock Fest Ruse" и Мария Атанасова - член на организационния екип. 

"За нас е изключителна чест в най-красивия град на България да посрещнем един от най-известните рокмузиканти", заяви Стоилов. Той изрази увереност, че участието на Джон Лоутън на превърналия се в традиция за нашия град рок фестивал ще остави ярка следа в музикалната история на Русе. "Уверен съм, че довечера русенци ще имат възможността да се насладят на страхотно шоу", каза кметът.

Той благодари на екипа на читалище "Захари Стоянов" и на спонсорите на фестивала, както и на зам.-кмета по Европейско развитие Страхил Карапчански, затова че фестивалът е намерил достойно място в кампанията на Русе, в подкрепа на кандидатурата на града за Европейска столица на културата 2019г. 

"Много е приятно да свириш с музиканти от световна класа", каза Джон Лоутън за българските си колеги. "Аз прекарвам повече време тук, отколкото в Англия", допълни той. "България има много проблеми, но въпреки това хората са много патриотично настрое
©
ни, пазят традициите си и това е нещо, което аз уважавам", каза рок музикантът. 
 
Джон Лоутън сподели желанието си да включи Русе в поредицата от филми, които прави за български градове и да направи филм за нашия град със съдействието на Общината.

"Знам малко за Русе, но ми казаха че това е град с дългогодишна история", каза музикантът. Въпреки, че все още не е имал възможност да разгледа подробно града, той заяви, че е очарован от русенската архитектура. 

"Бих се радвал да прекарам известно време тук и да науча повече за историята и традициите на Русе", допълни Джон Лоутън. Музикантът изрази категоричната си подкрепа за кандидатурата на Русе за Европейска столица на културата през 2019г. 

В края на пресконференцията Стоилов подари на рок легендата шарж от русенския художника Огнян Балканджиев.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
Пожари 2024
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: