Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Румънци пълнят русенските кръчми за Нова година
Автор: Екип Ruse24.bg 10:08 / 16.11.2008Коментари (0)325
© Ruse24.bg
Българинът се захласна по екзотични страни и купони. Вместо по планински курорти нашенци масово луднаха по Израел, Дубай, Малдивските острови, Малайзия. Хиляди ще карат там Коледа и Нова година.

Цените стават все по-достъпни въпреки огромните разстояния. А и празненствата у нас вече не са толкова евтини, коментират туристически босове. Пакетите в родните курори скачат заради кризата. Ако стягате куфарите за пътешествие в чужбина обаче, имайте предвид, че в повечето случаи цената на галавечерите не е включена в пакета. Същото важи и за летищните такси, предупредиха пътнически агенти.

Почти свършиха местата за Израел, предупредиха туроператори пред "Стандарт" вчера. Страната е особено хитова покрай Коледа заради многото свещени места, свързани с Исус.

Мераклиите да станат хаджии трябва да се бръкнат със 760 до 1300 евро в зависимост от хотела, който изберат. Пакетите най-често включват четири нощувки плюс закуска и самолетните билети. Новогодишната вечеря обаче се плаща допълнително и излиза към 55 евро на човек. Още 40 евро се плащат и за екскурзия по Божиите места.

От няколко години не секва и напливът за Нова година в Дубай. Туристическият рай още предлага свободни места и още има време за резервации, казаха туроператорите.
Основните оферти са два вида - за 5 или 7 дни, в зависимост от времето и джоба. Цените варират между 960 и 1100 евро на човек. И тук обаче празничната трапеза не влиза в цената и за нея ще трябва да броите още 100 евро.
За сметка на арабската страна засега има известен отлив от желаещи да си кажат "За много години" в комшийски страни като Гърция и Турция.
За сметка на това все повече нашенци избират да изкарат празника в хърватския курорт Дубровник. Там е хем красиво, хем евтино, не спират да се хвалят доволни туристи. ЧНГ в хитовия курорт излиза 169 евро с четири нощувки и път с автобус.
Заможните нашенци пък масово напират да посрещнат Нова година с коктейл в ръка на плажа. Заради това и плажовете на Малдивите и Малайзия блазнят родните баровци.
Пакетите включват от пет до седем нощувки, а цените варират в зависимост от хотелите - средно между 2000-2500 евро на човек. От агенциите довериха, че родните звезди масово вече са резервирали почивки на Малдивите за Коледа.
Десет нощувки и чартър до Куала Лумпур излизат 1650 евро на човек. Цената обаче включва вечеря в една от най-големите забележителности на мегаполиса - Телевизионната кула. От нея се разкрива панорамна гледка към целия град, обясняват туроператорите.

Дори и по-имотните нашенци обаче пресмятат по-внимателно левчетата за пътешествие. Минали години богатите с желание да празнуват из отдалечените кътчета на света не се интересуваха колко ще им струва. Тази година обаче са склонни да сменят дестинацията, ако намерят почивка с по-ниска ценова оферта, обобщиха от "Глобал турс".

Нова година на топло и сравнително близо - в Испания, също се котира много сред желаещите да пътуват. Вече няма места за курортите Коста дел Сол и Малага. Осем нощувки, с включени закуски, новогодишна вечеря и самолетни билети излизат между 500 и 600 евро на човек. Три дни в Банско и една седмица в Испания са на една и съща цена, коментират от бранша.

Източник: в. "Стандарт"







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Отбелязване на Деня на Независимостта
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
Крал Чарлз е болен от рак
Борба за влияние в Близкия Изток
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: