Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Русе се бори с четири нови МОЛ-а срещу кризата
Автор: Екип Ruse24.bg 12:32 / 02.04.2009Коментари (0)675
© Stroitelstvo.info
Напук на световната финансова криза инвеститорите не замразиха строежите в Русе. От петте търговски центъра, които започнаха да се строят, четири ще отворят врати.

Единствено на мястото на бившия завод „Петър Караминчев", където трябваше да бъде издигнат Мол „Галерия", сега зее голяма дупка. Строежът там е спрян за неизвестен период.

Първият, който ще посрещне своите клиенти до края на годината, се очаква да бъде „Дунав Мол". Сградата е разположена на четири пътни артерии - входа на „Дунав мост" от Румъния, София и Варна, Силистра и главната артерия към централната част на града.

В непосредствена близост е и Индустриален парк - Русе. Грубият строеж е завършен, в момента се правят довършителни работи, състоящи се в оборудване, вътрешни инсталации и фасадно оформление.

Изграждането на търговския център в дунавския град се осъществява с финансиране от австрийска компания и е на стойност близо 15 млн.евро. Инвеститор е българската компания „Мармег" ООД със собственици Венцислав Рачев и Димитър Димитров. За главен изпълнител е избрана фирмата „Интис" ООД.

Успоредно с този строеж се издигна и сградата до МБАЛ - Русе - „Мегамол". Обектът също е на етап довършителни работи и се очаква да отвори врати до края на годината.

Инвеститор е Мегахим АД, а общата стойност на проекта надхвърля 30 млн.евро. Състои се от близо 50 хил. кв.м обща разгъната площ и ще разполага с паркинг от над 400 места.

Следващ в списъка е „Мол Русе". Заложено е до есента на 2009 г. грубият строежът да е завършен. Инвеститорите предвиждат бизнес паркът да е готов до края на 2010 г., а самият МОЛ - до следващата пролет.

Това е най-мащабният засега проект за града и ще струва над 100 млн.евро. Хипермаркет, мултиплекс с 10 киносалона, басейни и други са сред бъдещите сгради.

Мол ще има и на „кръговото" до ОДП - Русе, непосредствено след комплекс „Ялта". „Гранд Плаза" е грандиозен проект - спортно-развлекателен, търговски и обществено-обслужващ център на разгърната застроена площ от около 140 хил. кв.м.

Предвижда се да има открита ледена пързалка - 400 кв.м, хотел, офиси и паркинг с 1015 паркоместа, а спортната зала е с максимален капацитет - 8000 места.

Инвеститор е „Проект Русе" АД - дружество, резултат от сътрудничеството на Община Русе, "Приста порт" АД, "Денси Строй" ЕООД и "Готи" ЕООД. Срокът за реализация е три години, след издаването на разрешение за строителство, или към 2011 г.

Източник: в. "Форум"







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
Крал Чарлз е болен от рак
Отбелязване на Деня на Независимостта
Борба за влияние в Близкия Изток
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: