Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Русенци избират лого на кампанията "Русе - европейска столица на културата 2019 град кандидат"
Автор: Екип Ruse24.bg 14:09 / 25.07.2012Коментари (0)1248
©
Кметът на Община Русе Пламен Стоилов даде старт днес на втория етап на Международния конкурс за изработване на лого на кампанията "РУСЕ - ЕВРОПЕЙСКА СТОЛИЦА НА КУЛТУРАТА 2019 ГРАД КАНДИДАТ". Изложбата е подредена пред Доходното здание, където всеки желаещ може да гласува за неговия проект-фаворит до 19.00 часа в четвъртък - 26 юли.

"Както е известно, един от основните принципи, на които залагаме е за откритост и прозрачност. Затова, даваме възможност на гражданите да се включат в избора на лого. За нас, тяхното мнение е определящо, каза при откриването на изложбата г-н Стоилов. Градоначалникът пръв пусна гласа си за избрания от него проект в урната и така постави символично начало на изложбата.Примерът му последваха всичките му заместници, както и десетки представители на различни институции, на неправителствени организации и граждани, които присъстваха на откриването.

В края на миналата седмица, международно жури излъчи 16 проекта за участие в изложбата. Журито беше в състав: Димитър Трайчев - график-дизайнер (той е от Варна, автор е на логото на кампанията «Варна - град кандидат за Европейска столица на културата, негово дело е и логото на Международния фестивал «Мартенски музикални дни»); Валентин Георгиев - график-дизайнер (номинация на Съюза на българските художници - Русе, участник в множество международни журита); Флавиу Молдован - график-дизайнер от Румъния (на 29 години, завършил Академията за изкуства в град Клуж. Началото на кариерата му е в Копенхаген, работил е за Mccann Erickson Romania, а понастоящем работи за международна компания и едновременно води ателиета по графичен дизайн в академията в Клуж, един от най-
©
перспективните и атрактивни млади румънски дизайнери; носител на първа награда от конкурс за дизайн "Yahoo Creative Page" ); Бояна Шандуркова - журналист; проф. Диана Антонова - представител на неправителствения сектор, изпълнителен директор на фондация «Бистра и Галина»).

Със статут на наблюдатели в работата на журито участваха Страхил Карапчански - заместник-кмет «Европейско развитие», Анжела Иванова - член на Постоянната комисия по култура и религиозни въпроси към Общински съвет - Русе и Ива Чавдарова - началник отдел «Култура».

Към вота на журито ще бъде прибавен и този на посетителите на експозицията за оформяне на крайното класиране. Публиката ще има възможността да даде своя глас за проектите на място.

Крайният резултат ще бъде обявен на 31 юли 2012 на сайта на Община Русе www.ruse-bg.eu.


Още по темата: общо новини по темата: 3
26.03.2013 »
23.01.2013 »
16.01.2013 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Крал Чарлз е болен от рак
Отбелязване на Деня на Независимостта
Борба за влияние в Близкия Изток
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: