Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Русенци на нож срещу платената любов: Жриците не са на Дунав мост, а навсякъде
Автор: Екип Ruse24.bg 13:10 / 25.10.2012Коментари (0)2436
© Bulfoto
Митът за бързия секс около Дунав мост отдавна е в историята, след като полицията разгони още преди години проститутките в района. Затова сега жриците на платената любов са навсякъде - по подлези, градинки, дори в дворовете на училищата. На местата за престой на камиони край граничната бариера пристигат по заявка. Докарват ги сводници или таксиметрови шофьори, които след сеанса си ги прибират.

"Откакто ги разселиха от Дунав мост, едни се преместиха на паркингите на изходите към София и Варна. Но други плъзнаха като хлебарки из целия град", възмущават се русенци.

Сутеньори доставят свежа плът и за малките хотелчета около ТЕЦ-изток и по булевард "България", който се превърна в най-голямата местостоянка за лов на тираджии по международното трасе София - Букурещ.

Мургавите проститутки са на всеки километър край подлези и бензиностанции, където обслужват на крак в храстите или в кабините. Включително посред бял ден, на метри от любопитните погледи на децата от училище "Алеко Константинов".

Възмутени родители още преди 3 години създадоха инициативен комитет за сигурност и безопасно движение в района.

"Очакваме поредна среща с представители на полицията и с кмета Пламен Стоилов, за да решим проблема", обясни председателят на комитета Пламен Митев.

Ако по бул. "България" не спират шофьори, скучаещите жрици на любовта се предлага и на мъжете, чакащи по автоспирките, включително на ученици и пенсионери. В двора на школото проститутка питала дори 12-годишно момче дали иска да я опипа срещу 2 лева. 69-годишният бай Борис, който живее край булеварда, разказва: "Идва една такава - кривогледа, може и да ми е внучка и вика: "Дядка, дай да ти го вдигна за 5 лв. За малко се меракландисах, ама после я изгоних с бастуна."

Най-напориста около училището е Мергюл А., която от години "работи" без сводник. Тя е 39-годишна и има 4 деца, разпилени по социални домове. Казва, че заработва до 200-250 лв. дневно, но вече е натрупала над 50 хил. лв. от актове на полицията. Ченгетата ги съставят по Закона за движение по пътищата, тъй като с предизвикателното си поведение по платното на булеварда създава опасност от катастрофи.

Въпреки призовките от НАП заради липсата на постоянна адресна регистрация професионалната любовчийка не е платила още нито лев. от борчовете си към държавата.

7-8 проститутки попадат редовно зад решетките след полицейски акции по бул. "България". Като изтекат 24 часа, отново излизат и се връщат на "работното" си място. Само през последния месец в Първо русенско РПУ са прибрани 18 леки жени, които след съставените им актове и предупредителни протоколи пак подсвиркват на шофьорите, запрятат поли и си показват прелестите.

Заради липсата на закон за проституцията ги санкционират за нарушения и по Закона за МВР и по Закона за българските лични документи.

На излети и по хотелите в града

Друго любимо място за платен секс са почивните станции и районът на хижа "Приста" извън града. Там се предлагат цени от 5-10 лв. за орална любов и 20-30 лв. на час. Момичета с къси полички и тежък грим са готови да обслужват и в паркирани леки коли. Задължително искат първо парите, които дават на чакащия сводник.

По хотелите край Дунав ги конкурират по-качествени компаньонки, осигурявани при нужда. На повикване чакат ученички, студентки от Русенския университет или безработни висшистки, признават от персонала. Те минават за ВИП-аджиийки и затова тарифата им варира от 50 до 200 лв. на час. Заради нежелани срещи с полицията те се регистрират фиктивно на рецепцията.

"В Русе няма регистрирана компаньонка на патентен данък", уточниха от териториалния офис на НАП. Неплатени данъци по чл. 329 от НК за "придобити доходи от неморална дейност" могат да се търсят при досъдебно производство.

Една от малкото осъдени проститутки е 24-годишната М. А., но не по този текст, а за обир на клиент. Жената вече премита улици и плеви градинки в Русе, след като бе наказана в продължение на 3 години да положи 200 часа общественополезен труд. За други две кражби тя има и присъда пробация.

М. А. задигнала портфейла с 95 евро от румънски тираджия, когото обслужила на бул. "България" срещу 10 евро. Обраният веднага звъннал на тел. 112 и я разпознал по фотоалбум в полицията. Това не е първият случай на обран чужденец от проститутки, припомнят си русенци. Преди години в града обран клиент хукна със свалени гащи посред бял по улиците да гони крадлива проститутка.

Източник: в. "Труд"







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Отбелязване на Деня на Независимостта
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
Крал Чарлз е болен от рак
Борба за влияние в Близкия Изток
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: