Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Русенци скочиха срещу Алианс "Свети Георги" в защита на кмета
Автор: Екип Ruse24.bg 09:38 / 13.11.2009Коментари (1)2336
© Ruse24.bg
След появата в публичното пространство на Алианс "Свети Георги", който засипа града с листовки първу срещу кмета Божидар Йотов, а след това и срещу заместника му Александър Неделчев, засегнатите от тях проблеми станаха поле за широко обсъждане с традиционните за подобни случаи както умерени, така и крайни мнения. В редакцията на Ruse24.bg получихме отворено писмо от група, както сами са се определили, будни граждани, които категорично застават на страната на кмета и общинската управа. Публикуваме текста на писмото без съкращения:

Отворено писмо до никому неизвестния алианс "Свети Георги"

От близо месец, скрити зад името Алианс "Свети Георги", вие занимавате русенци със скалъпени тенденциозни въпроси към кмета и общинската управа.

Ние, голяма група будни русенски граждани, решихме също да ви зададем наши въпроси и да изразим възмущението си от вашите подмолни действия.

1. Защо пишете "Нас долуподписаните русенци", а в края на писмото ви, разлепено в целия град, няма никакви имена? Можем веднага да отговорим вместо вас - защото сте страхливци и защото знаете, че всичко, което сте написали, са лъжи, с цел да манипулирате нашите съграждани.

2. Защо не четете и не слушате русенски медии? Защото нищо, което се случва в нашия град, явно не ви интересува. А отговорите са там: На кого е и какво се случва със сградата на полицията на ул. "Александровска"; кой е закупил от бившия областен управител сградата на Музикалната гимназия на ул. "Борисова" и как ще изглежда след време и т.н.

Интересувате ли се от културния живот в нашия град? Ако се интересувате и ако сте влизали изобщо в сградата на театъра, ще знаете колко е красиво вътре и каква богата дейност развива общината. А ако имате добра и услужлива памет, ще си спомните, че точно този кмет - инж. Божидар Йотов, завърши и откри тази част на сградата. А сега предстои да бъде открита още една модерна и многофункционална зала.

Но пак казваме, да четете и слушате русенски медии, неизвестен ни алианс "Свети Георги".

3. Какво ви пречат коледните къщички? Напротив, те са много приятни, носят настроение на деца и възрастни, дават възможност на наши съграждани, работещи там, да допълнят бюджета на семействата си. Но, за да види доброто, човек не трябва да е злонамерен и черноглед като вас!

4. Защо според вас, всичко е "афери" на кмета? Защото явно вие сте нечестни и непочтени хора. А на всичкото отгоре, отново прозира вашата некомпетентност. Всеки средно интелигентен русенец знае, че бюджетът на общината се приема на общинска сесия от избраните от нас съветници. Без тяхното съгласие кметът не може да продава общински обекти, не може да отдава такива под наем, не може сам да си определя зони за паркиране и тарифи за реклами, разширения, ако въобще има такива, на заведенията в парка на младежта "Кенор", "Баба Яга" и др. и тази голяма лъжа, че кметът е продал част от централния площад? И още по-голямата лъжа, че спечелените по проект на Европейския съюз 10 милиона лева за обновяване на централния площад, са пари за нас, русенци.

Ако сте родолюбци, трябва да се радвате и да се гордеете, че инж. Йотов и неговият екип, са успели да защитят и спечелят такъв проект.

5. Алианс "Свети Георги", вероятно всички вие сте с някакви очила, през които нищо не виждате. Не сте видели колко много улици се асфалтираха, колкото нови тротоари се направиха, колко училища, детски градини и ясли се топлофицираха и газифицираха, колко нови детски площадки се откриха и обновиха, колко осветен и почистен е градът ни, как вече ги няма бурените и тревите, които си растяха на воля и бяха стигнали човешки ръст.

6. Злонамерени господа и дами от Алинас "Свети Георги", кой ви дава право от името на всички русенци да искате да се освободи от инж. Йотов като кмет? Всеки честен и почтен русенец вижда неговото старание, Русе да израства и да придобива все по-европейски вид.

Всеки русенец може да се срещне и да разговаря по най-човешки и непринуден начин с нашия кмет по улици, пазари, в общината, навсякъде. Защото той наистина е един от нас.

Защото точно инж. Божидар Йотов, за разлика от предишните ни кметски управи, може да бъде горд, че е кмет на най-красивия град в страната ни, защото той събуди Русе и русенци от летаргията, в която бяхме изпаднали през миналите години

Но много време отделихме на този Алианс "Свети Георги". Жалко, че носите името на този християнски светец, който е и покровител на нашия град и 6 май е празник на Русе.

Уважаеми русенци, скъпи наши съграждани, бъдете разумни и добронамерени, бъдете с европейско мислене, бъдете родолюбци и ценете всичко хубаво, което се случва в град Русе.

Не се поддавайте на злобните поисания на шепа скрити страхливци.

Само ако сме добро един към друг, само ако уважаваме добрите дела на всеки, Русе ще се развива и ще върви напред.

Благодарим за вниманието, което ни отделихте, прочитайки това писмо.

Още по темата: общо новини по темата: 5
22.03.2010 »
12.11.2009 »
11.11.2009 »
02.11.2009 »
02.11.2009 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Крайно време е тоя разрушителен"кмет"на Русе Б.Йотов да се маха и Главна прокуратура да се погрижи за него и компания.Русе не е град за червени крадливи селяндури. И да се сведе количеството хрантутници в общинския съвет до по 1 от партия представена в парламента. Иначе заприлича на търговско брокерска къща за разпределяне общински пари и имоти/на данъкоплатците/ за частни джобове. Тоест крадене от русенските данъкоплатци.Кмета да върне 70 млн. евро откраднати от Общинската хазна.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
Пожари 2024
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: