Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Русенски митничари заловиха бус, натъпкан с 240 000 наркотаблетки
Автор: Екип Ruse24.bg 12:10 / 28.03.2013Коментари (0)331
©
Ван "Мерцедес Бенц", натъпкан с над 240 000 броя таблетки с наркотично вещество, заловиха инспектори от отдел "Митническо разузнаване и разследване" на Митница Русе. Общото тегло на хапчетата е 81.700 кг, разпределени в 51 полиетиленови плика. 

Превозното средство с чешка регистрация се явило на трасе "изход" на ГКПП-Дунав мост малко след полунощ на 26-и март. Освен 31-годишният български гражданин А.И., който управлявал 8-местния ван, нямало други пътници. По метода "анализ на риска" митническите инспектори насочили буса за щателна митническа проверка. Първоначално автомобилът преминал през мобилния скенер, на който се видяло, че има несвойствено укрит товар в кухините между страничните вътрешни кори и външните ламарини. Инспекторите демонтирали корите и в кухините забелязали множество светлозелени полиетиленови торби, пълни с таблетки. При направения полеви тест веществото реагирало на амфетамин.

Сформирана е оперативно-следствена група начело с дознател от Митница Русе. Количеството е трябвало да бъде изтъргувано извън страната на черния пазар за около 110 000 евро. 

В портфейла на шофьора, както и във фабрична кухина на таблото на превозното средство са открити още малки количества синтетична дрога на кристали /пико/ "за

©
лична употреба". Медицинският преглед на водача установил, че той е управлявал автомобила след употреба на наркотик. Оказало се, че А.И. дори няма шофьорска книжка. Тъй като нямал завършено основно образование, не можел да си извади свидетелство за правоуправление в България. Това обаче не го спряло да управлява автомобили и да поеме дългия курс от България за Чехия в ролята на "муле". 

Случаят е докладван на Окръжна прокуратура-Русе и е образувано наказателно производство за контрабанда на наркотични вещества. Назначени са експертизи, които да установят точния състав на наркотика. Водачът и превозното средство са задържани. 






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Пожари 2024
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Катастрофи в България
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: