Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Само една русенка е ставала досега "рандоньор"
Автор: Екип Ruse24.bg 14:08 / 27.07.2012Коментари (0)501
©
Само една русенка е ставала досега "рандоньор" - доживотна титла за участие в колоездачен маратон от 1200 км. И само една българка е завършвала досега два последователни Audax-прехода, наричани с признание "маратони на дръзките" , според латинското значение на думата. Това не е изключителна жена, не е професионален състезател по велоспортове, а главният юрисконсулт в Офиса на НАП в Русе Биляна Георгиева. 

Наскоро тя се завърна от втория си маратон, в който за 88 часа и 24 минути е изминала 1 224 км. от Сливен до Варна, София и обратно, през почти всички градове и върхове от двете страни на Балкана и Родопите. В изпитанието са участвали 10 българи и 4 колоездачи от Австралия, Ирландия, Швеция и Германия. Дни преди старта са се отказали участници от Италия и Австрия, мотивирайки се изненадващо с тежкия планински маршрут, а всъщност - заради "прекрасните" ни междуселищни пътища.
 
Миналата година водещата юристка на русенската приходна администрация е преминала класическата 1200-километрова дистанция по оригиналния маршрут на Audax-маратона от Париж до северното френско градче Брест и пак до Париж. Това трасе е очертано за първото му изминаване още през 1904 г. от Анри Дегранж, бащата на Tour de France. Той създава и популяризира този спорт във Франция с идеята това да не е надпревара и конкуренция, а изява на издръжливост и взаимопомощ между участниците, чиято обща цел е да преминат заедно разстоянието и да завършат всички за не повече от 90 часа. В днешно време той има много последователи в Европа и Америка, а изявите им са обединени в спортното название Randonneuring.

След маратона от емоции, байкове и безсъние, Биляна Георгиева отново защитава в съда правата на държавата при измами с ДДС или неплатени осигуровки. И в кабинета й над многобройните папки с тежки юридически казуси стоят почетните медали за "рандоньор" - една истински благородническа титла в колоезденето.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Хороскоп за деня
Олиото стигна цената на зехтина
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Бури и градушки 2024
Избори в САЩ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: