Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Ще ремонтират операта
Автор: Екип Ruse24.bg 09:40 / 07.06.2008Коментари (0)590
© Ruse24.bg
Оперно-филхармоничното дружество в Русе обяви обществена поръчка за ремонт на сградата на операта в дунавския град. Той ще включва частичен ремонт на покрива, на основи и ВиК, подмяна на дограма. Прогнозната стойност е 390 хил. лв. Срокът на договора е 1 септември.

Участникът трябва да представи гаранция за участие в размер на 1% от предполагаемата стойност на поръчката, а за изпълнение - 2%. Кандидатът трябва да представи информация за техническото оборудване и машините, с които разполага за изпълнение на обществената поръчка за услуги.

Критерий за оценка на офертите е икономически най-изгодна оферта при следните показатели: цена - 70; технически възможности за извършване на дейността и качеството на влаганите материали - 10; срок за започване и изпълнение на поръчката - 20. Документи се получават срещу 200 лв. до 24 юни.

Първата обособена позиция включва частичен ремонт на покрива, който обхваща разпокриване на керемиди, подмяна на покривна мушама, направа на дъсчена обшивка, ако се наложи подмяна на греди, подмяна на етернитови плоскости с битумни керемиди, изкърпване на външна пръскана мазилка, подмяна на хидроизолация - 2 пласта, тенекеджийски дейности и др. Втората позиция е за ремонт на основите и ВиК на сграда Опера - Русе - изпълнение на мероприятия и дейности за преустановяване на неравномерното пропадане и слягане на сградата, за да се елиминира рискът от нови деформации и се гарантира сигурната експлоатация на сградата, като се включи подмяна на съществуващата ВиК инсталация с нова. Третата позиция е ремонт и подмяна на дограма - демонтаж на сега съществуващата дървена дограма и изработка, доставка и монтаж на нова ПВЦ дограма.

Русенската опера е основана през 1949 г. Със своя интензивен творчески живот русенската опера винаги е била привлекателна и за звезди от световен мащаб и заема важно място в живота на града, пише в сайта на операта. Една от най-разпространените характеристики на Русе е европейският архитектурен облик. Почти две десетилетия градски архитект е инж. Едуард Винтер. Известни архитекти преобразяват града, като внасят неповторима атмосфера и привлекателност, сред тях се имената на Нино Росети, Удо Рибау, Раул-Паул Бранк, Валсамаки, Георг Ланг, Негехос Бедросян, Франц Шолц, Едвин Пет­рицки, Петко Момчилов, Никола Лазаров, Петър Петров и др. Елементи на готика, барок, ампир, рококо се вплитат в съчетания и образуват неповторима атмосфера. Цент­ралният площад преминава в каскада от съвременни фонтани, зад които е разположена голямата административна сграда с кметството и областната управа, а встрани от нея се намира Ларгото с площад "Св. Троица". Тук е разположена сградата на русенската опера.

Източник: в."Строителство градът"







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
Античен град Хераклея Синтика разкрива още от тайните си
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
България и Войната в Украйна
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: