Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
"Сити център Русе" отваря врати през есента
Автор: Екип Ruse24.bg 09:25 / 20.07.2008Коментари (0)1361
© Строителство градът
Модерен бутиков търговски комплекс в центъра на дунавския град, разположен на мястото на бившето кино, ще отвори врати още тази есен, в края на октомври. Инвеститор е русенската фирма "Магик" ООД. Проектът е дело на едно от водещите архитектурни бюра в града - "Инвест проект" ЕООД, с ръководител на колектива арх. Георги Стефанов. Изпълнител е "Строител" ООД - Русе, с управители Ростислав Златарски и Пламен Генчев. Консултант по време на строителството е "Строителна борса" - Русе. Комплек­сът, който се намира на две улици - "Олимпи Панов" и "Александровска" №26, ще носи името "Сити център Русе". Проектът е съгласуван с Националния институт за паметниците на културата предвид местонахождението на сградата.

Обектът представлява обществено обслужваща сграда - търговски комплекс и офиси на четвъртия етаж. Застрояването е свързано, като фасадите и архитектурният образ на новата сграда по двете улици са съобразени с одоб­рените силуетни планове.

Сградата е монолитна, със стоманобетонни греди, колони и плочи. Всички външни и носещи вътрешни стени се изпълняват от тухлена зидария. Покривът е плосък, оформен като покривна тераса.

Застроената площ в сутерена на сградата е 1255.84 кв.м. Там са разположени нощен клуб със самостоятелен вход откъм ул. "Александровска", подземен паркинг за четири автомобила, шест магазина заедно с необходимите обслужващи помещения. Към нощния клуб са предвидени зала с 92 места за посетители с оформен мокър бар и необходимите обслужващи площи. Подходът за подземния паркинг е откъм ул. "Олимпи Панов" посредством рампа, като ще се използва и за зареждане на търговските обекти.

На първия и втория етаж са разположени общо двайсет и осем магазина, по четиринайсет на етаж. Подходите са от двете улици - ул. "Александровска" и ул. "Олимпи Панов". Магазините са със самостоятелни входове откъм централно разположена пешеходна алея. На третото ниво са разположени дванайсет магазина, два кафе-бара с необходимите обслужващи площи. На четвъртия етаж са обособени тринайсет офиса и архив. На терасовидния етаж, който е с площ 728.50 кв.м, е разположен ресторант със 72 места и открита покривна тераса с панорамен изглед към централната част на Русе.

Връзката между етажите на търговския център се осъществява посредством централно разположен ескалатор и две стълбища. За зареждане на търговските обекти се предвижда товаро-пътнически асансьор.

За външното оформление на сградата ще се използват окачени остъклени стени в различни варианти в комбинация с облицовка от еталбонд, стъклена козирка и др. Комплексът е проектиран в съответствие с изискванията за достъпна среда за хора с ограничени двигателни възможности.
В централната част на търговския комплекс на 1, 2 и 3 етаж се предвижда фонтан с водна стена. Разгънатата застроена площ на обекта е 6973 кв.м.

"Сити център Русе" е първата инвестиция на "Магик" ООД. Проектът се финансира от Райфайзенбанк. В плановете на фирмата са заложени и други инвестиции - за Русе и Вар­на, каза за "Строителство Градът" собственикът на новоизграждащия се комплекс Деян Кутинчев.

Източник: в. "Строителство градът"







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Отбелязване на Деня на Независимостта
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
Крал Чарлз е болен от рак
Борба за влияние в Близкия Изток
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: