Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Служители на реда задържаха 27-годишен извършител на множество кражби
Автор: Екип Ruse24.bg 14:15 / 21.05.2009Коментари (0)192
© Ruse24.bg
В резултат на проведените оперативно-издирвателни действия, криминалистите са изяснили, че той е автор на над 10 регистрирани посегателства, но са придобили данни за други деяния, извършени от него, за които обаче не са подавани сигнали в полицията. Характерното при деянията е, че в повечето случаи Д.Е. се е възползвал от това, че стопаните на жилища са оставяли незаключени входните врати. В други ползвал откраднати оригинални ключове или взломявали вратите.

До момента е изяснявано авторството му в следните престъпления през април и май: На 13 април, проникване през незаключена врата в апартамент на ул. "Ал. Момина сълза", откъдето са отнети пари - 800 лв; на 13 май, около 18 часа, в блок на ул. "Чипровци", отново през незаключена врата, кражба на 100 лева от гардероб в спалня; на 15 май, между 16 и 17 часа, след като са проследени обитателите на жилище на ул. "Чипровци", отново през отворена врата, кражба на 10 лв, портмоне с документи, 200 долара; на 9 май, между 17.30 и 18 часа на ул. "Ал. Еделвайс" от апартамент на първи етаж, докато стопанката излязла за малко, са взети 400 лева. През март: от адрес на ул. "Петрохан", проникнато също през отключена врата, отнети са 400 лева и консерви с русенско варено; в края на месеца, от ул. "Ал. Бели хризантеми" е открадна сумата от 595 евро, но този път в жилището било влизано след като е отключено с ключ. На 7 май, възрастно семейство е станало жертва на взлом и кражба на малка сума пари от дома им като извършителят проникнал в жилището, подмамвайки жената да излезе от него. Това е станало около 19 часа. Жената, която живеела в апартамент на ул. "Студентска" на 5 етаж, след като чула настойчиво звънене от входните звънци, слязла. После видяла, че след нея асансьора бил потеглил към техния етаж, а когато се върнала в апартамента заварила взломената входна врата и липсващи около 5 лв, които оставила в торбичка на закачалката. За щастие извършителят не успял да се добере до пенсиите, които получили през деня. Мъжът й, който се е намирал в дома през това време и лежал на легло в една от стаите, не е чул какво се е случило; чрез отключване, на 13 май, е проникнато в жилище на ул. "Ал. Възраждане". По-късно станало ясно, че извършителят влязъл с оригинален ключ, който откраднал преди това същия ден. Там предмети на посегателството пък са били 620 лв и 220 щатски долара, както и кутийка с брошки и ордени; на 18 май също е имало посегателство в жилище на ул. "Тулча", където извършителят се вмъкнал в дома след стопанката, бързаща към сервизните помещения. После след като жената го забелязала да наднича през чупката на коридора и го попитала какво прави, той побягнал, а тя установила, че й липсват 95 лв.

В два от случаите е установено, че Д.Е. е действал заедно с Л.Н. на 18 г. от Русе. Това са деяния регистрирани на 29 март и 15 май. В първия случай след взлом на входната врата е проникнато в апартамент в бл. "Цитадела", от там е открадната готварска печка, две табуретки, разтегателен диван, а в другия от апартамент на ул. "Чипровци", след отключване на две входни врати е била открадната сумата от 1800 лева.

Работата в ОД МВР - Русе по разследването на престъпните деяния продължава.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Февруари 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Виж още:
Актуални теми
Отбелязване на Деня на Независимостта
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
Крал Чарлз е болен от рак
Борба за влияние в Близкия Изток
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: