Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Служителите на КООРС отчитат дейността си за октомври
Автор: Екип Ruse24.bg 12:11 / 12.11.2008Коментари (0)217
Групата охранители на СЗ "КООРС" в периода 1 - 30 октомври е охранявала 39 обекта на територията на Община Русе. През отчетния период охранителите на СЗ"КООРС" са участвали и в съвместна дейност със служители на ОДП - Русе по опазване на обществения ред при провеждане на разнообразни общоградски мероприятия. Охранявани са съвместно над 24 мероприятия.

Характерни дейности и констатирани нарушения, свързани с дейността на мотопатрулите са: превантивна и контролна дейност свързана с опазване на общинското имущество, сигурността и спокойствието на гражданите в парка на Възрожденците през целия месец;във вилна зона "Батмиш" е извършен оглед на разбита вила, извикана е група от ПУ-2. Във вилата е проникнато чрез взлом, изкъртени са брави и врати. Откраднати са медни лули и серпентини от казан за варене на ракия. Мотопатрулите са взели участие в издирване на откраднат автомобил, същият е открит във вилна зона "Касева чешма".

Дейности и констатирани нарушения свързани с дейността на велопатрулите са: ежедневно са правени проверки за нерегламентирана търговска дейност по ул."Независимост", до ДКЦ-1, ул."Александровска", ул."Петко Д. Петков", пред СВА, в Парка на младежта и на пл."Свобода". На нарушителите са съставени 9бр. АУАН и 2бр. констативни протоколи.
Направени са множество забележки на деца, каращи велосипеди по ул."Александровска" и пред операта и на граждани, разхождащи кучетата си без повод в парка на младежта, по кея и по пл."Свобода". Премахнати са над 15 бр. плакати от дърветата в Парка на младежта.

Съставен е акт за установяване на административни нарушения /АУАН / на строителна фирма за замърсяване на уличното платно, както и констативен протокол на лице извършващо ремонтни дейности зад зала "Филхармония" за замърсяване на общинска територия. Посетени са 9 адреса за връчване на наказателни постановления.

За октомври контрольорите от СЗ „КООРС" към Община Русе са изготвили 118 констативни протокола. Съставени са 32 АУАН за: извършване на строителни и ремонтни работи по уличните платна, за поставяне на предмети върху уличното платно, както и затварянето им с други съоръжения; замърсяване на териториите за обществено ползване; извършване на търговска дейност чрез използване на подръчни съоръжения и др.;извършване на търговска или друга дейност без надлежно оформен документ , доказващ правото на такава.

Посетени са 25 адреса по сигнали и 18 по жалби на граждани.
Осъществени са 21 смесени дежурства, изпълнени съвместно от контрольорите на СЗ „КООРС" и служителите на I РПУ и II РПУ при ОД-МВР- Русе.

За периода контрольорите са връчили:
- 32 НП във връзка с нарушения на наредбите на ОбС -Русе;
- 2 НП на други институции и организации;
- 5 АУАН на други институции и организации;
- 95 покани за връчване на документи;
- 16 уведомления на родители или настойници за образувани възпитателни дела в Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.
- 7 покани за заплащане на дължима такса за настаняване в заведение за отрезвяване;

За отчетния период контрольорите имат тридесет и шест оказани съдействия на други органи и организации и 11 пъти са участвали в охрана на масови мероприятия.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Отбелязване на Деня на Независимостта
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
Крал Чарлз е болен от рак
Борба за влияние в Близкия Изток
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: