Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Спипаха 13-членна група, занимавала се с телефонни измами
Автор: Екип Ruse24.bg 16:22 / 02.02.2009Коментари (0)443
© Ruse24.bg
В акцията са участвали над 100 служители от ОДМВР-Пловдив, Русе и Плевен и Дирекция "Противодействие на общата престъпност" - София. Оперативните действия на криминалистите започват, след като в ОД МВР-Пловдив са получени множество сигнали от граждани, станали жертва на телефонни измами по добре познатата вече схема - техен близък е виновен за пътно-транспортно произшествие, ранил е или е причинил смъртта на хора. Следва и предложението срещу значителна сума техните близки да бъдат освободени под гаранция. В хода на разследването и направения задълбочен анализ криминалистите стигат до версията, че съпричастни към измамите са криминално проявени лица, които живеят на територията на областите Русе и Плевен. Така под ръководството на прокуратурата полицейската операция е планирана внимателно и на 30 януари в 5 часа едновременно са извършени претърсвания на десет адреса в градовете Левски и Ветово. Там служителите на реда намират множество мобилни телефонни апарати, SIM карти за тях, компютърни конфигурации, карти на населени места и други вещи.
 
Задържани са 11 мъже, известни на полицията и осъждани - А.П. /32 г./, А.П. /40 г./, Р.А. /21 г./, П.П. /19 г./, А.А. /25 г./, Н.А. /35 г./, М.И. /35 г./, В.А. /18 г./ - всичките от Ветово, и жителите на Левски С.С. /44 г./, А.А. /34 г./ и В.А. /32 г./. Към групата "работели" и двама непълнолетни от Ветово - на 16 и 17 години. Всички те са конвоирани до ОД на МВР - Пловдив и са задържани за срок от 24 часа. На 10 са повдигнати обвинения, те са привлечени като обвиняеми за престъпления по чл. 210 от НК. Разследването по делата продължава. Районна прокуратура - Пловдив ще прецени за кои от обвиняемите ще бъде внесено искане в Районен съд - Пловдив за задържането им под стража.

В резултат на проведената полицейска операция са предотвратени и пресечни телефонни измами в размер на около 90 000 лева, съобщават експерти, работили по случая.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Отбелязване на Деня на Независимостта
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
Крал Чарлз е болен от рак
Борба за влияние в Близкия Изток
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: