Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Стартира акция "Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!" в Русе
Автор: Екип Ruse24.bg 12:08 / 16.09.2024Коментари (0)442
©
Дните от 16 до 22 септември са обявени за Седмица за превенция на детската пътна безопасност под наслов "Лесно е да спасиш живот! Просто спазвай правилата“, а 18 септември е определен от ROADPOL за Ден без загинали на пътя.

Превантивната акция на полицията "Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“ се провежда ежегодно през месеците септември и октомври в цялата страна. Тя има за цел да осигури безопасността на движението на децата, учениците и техните близки в районите на детските градини и училищата преди откриването на новата учебна година, през първия и втория учебен срок.

Още в началото на лятната ваканция, районните управления  “Полиция" и “Пожарна безопасност и спасяване" в Русенска област предприеха конкретни действия за гарантиране на повече сигурност за учениците през новата  учебна година. В сътрудничество с общините, регионалния инспекторат по образованието и училищните ръководства се планираха и изпълниха комплекс от мерки за обезопасяване на училищните сгради и дворове и за подобряване организацията и безопасността на движение в районите на учебните заведения.

През летния период служителите от държавния пожарен контрол и превантивна дейност са извършили проверки в учебните заведения в цялата област. Проведени са срещи с общинските администрации и директорите на училища, за осигуряване на  безопасността през учебната 2024/2025 г. и е създадена организация за предварителен контрол при извършваните ремонти в училищните сгради, с оглед привеждането им в съответствие с действащите противопожарни норми и правила. При извършените проверки е напомнено, че училищата трябва да разполагат с изправни уреди за първоначално гасене, вътрешните пожарни кранове да са оборудвани, да има изработени схеми и да са създадени добри условия за евакуация на учениците и персонала в случай на пожар.

Служителите от пътна и териториална полиция също са извършили проверки в районите на училищата. Направен е преглед на пътната маркировка и знаковото стопанство, осветлението и средствата за принудително намаляване на скоростта в училищните райони, на обезопасеността на входовете на учебните заведения и прилежащите им дворове. За констатираните недостатъци са информирани стопаните и са предприети мерки за отстраняване на рисковете за сигурността на децата. 

В края на м. август и началото на м. септември са проведени срещи с  регионалния инспекторат по образованието, с общинските власти и директорите на учебни заведения и се провеждат охранителни обследвания на всички училища в областта.

По време на  традиционната превантивна акция под наслов "Децата тръгват на училище. Да ги пазим на пътя!" са предприети редица мерки за пътната безопасност на учениците. Още в първия учебен ден полицейското присъствие в районите на училищата ще бъда заселено. Направени са графици, чрез които ще се осигури ежедневно дежурство на полицейски сили в пиковите часове, когато децата отиват или се връщат от училище. Полицаите ще подпомагат безопасно движение и пресичане на децата и техните придружители. По улиците с интензивно движение в училищните райони и извън тях ще следят водачите да спазват стриктно ограниченията на скоростта и предимството на пешеходците на сигнализираните пешеходни пътеки и ще контролират правилното пресичане и от страна на пешеходците.

В районите на училищата и кръстовищата с интензивно движение е организирано засилено полицейско присъствие. ОДМВР - Русе и РДПБЗН - Русе осъществяват комплекс от мерки за гарантиране безопасността на децата през новата учебна година






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Отношенията София-Скопие
Мигрантски натиск към България
Борба за влияние в Близкия Изток
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: