Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Стартира безплатна бизнес академия в Русе
Автор: Екип Ruse24.bg 12:35 / 20.08.2024Коментари (0)916
©
През октомври в Русе за пръв път ще стартира популярната програма Бизнес академия за стартиращи предприемачи, известна като BASE.

Тази безплатна инициатива е насочена към младежи и възрастни, които имат желание да започнат собствен бизнес или да развият вече съществуващ такъв, съобщават организаторите. Отворена за всички желаещи, програмата е достъпна за хора от всякаква възраст, социален статус и предприемачески опит, като основната цел е да подпомогне развитието на малкия и средния бизнес в България.

Програмата стартира на 1 октомври 2024, в Русенски университет "Ангел Кънчев", лекциите ще се провеждат всеки вторник от 18:00 до 21:00 часа.

Бизнес академията BASE е с дълга история, като първоначално е създадена в Съединените Американски Щати преди повече от 60 години. В България тя прави своя дебют през 2015 година, когато се провежда за първи път пилотно издание на програмата. През тази есен за първи път инициативата ще бъде реализирана и в град Русе, благодарение на сдружение Startup Factory.

Програмата ще продължи 13 седмици, като занятията ще се провеждат веднъж седмично, след работно време. Всяка сесия ще бъде ръководена от различен лектор, който в рамките на три часа ще представя своето виждане и опит в света на бизнеса. Участниците ще имат възможност да се включат в кратки уъркшопи, които ще ги подготвят за реалните предизвикателства в света на предприемачеството. Лекторите ще споделят ценни съвети и ще разкажат истории от своя бизнес опит, като по този начин ще подкрепят участниците в развитието на техните умения.

В рамките на обучителната програма, участниците ще разгледат ключови теми като генериране на бизнес идея, проучване на пазара, създаване на маркетингова стратегия и управление на финансите. Всички тези знания ще бъдат приложени в реални бизнес ситуации, които ще помогнат на участниците да изградят солидна основа за бъдещия си бизнес.

Един от важните моменти в програмата е изготвянето на бизнес план. В края на обучението, всеки участник ще представи своя бизнес план пред жури от независими експерти. Най-добрите три проекта ще получат награди на обща стойност 10 000 лева. Победителят ще получи 5 000 лева, второто място – 3 000 лева, а третото – 2 000 лева.

Мрежа и подкрепа за бъдещите предприемачи



След завършването на програмата, участниците ще имат възможността да станат част от BASE Клуба. Тази неформална мрежа от завършили програмата участници от цялата страна предоставя платформа за обмен на идеи и опит. Участниците ще могат да се срещат както онлайн, така и на ежегодната конференция в София, където ще могат да продължат да изграждат своята бизнес мрежа.

Освен това, участниците ще получат последваща подкрепа чрез шестмесечна менторска програма, предоставена от Асоциацията на Българските Лидери и Предприемачи (ABLE). Менторите ще им оказват съвети и помощ при реализирането на техните бизнес идеи, което ще им даде допълнителна увереност и знания за успешно стартиране на техния бизнес.

Подкрепа от местни партньори



Инициативата BASE в  Русе се реализира благодарение на сдружение Startup Factory с подкрепата на Фондация "Америка за България“ и Асоциацията на Българските Лидери и Предприемачи (ABLE). Организаторите активно търсят и местни партньори, които да допринесат за успеха на програмата, като предоставят ресурси, експертиза или финансова подкрепа.

BASE предоставя уникална възможност за хората в Русе да започнат или развият своя бизнес под ръководството на утвърдени професионалисти и с подкрепата на ментори, които са преминали по същия път.

Регистрация и участие



Всеки, който желае да се включи в Бизнес академията BASE в Русе, може да се регистрира безплатно на официалния сайт на Startup Factory: https://startupfactory.bg/events/base/. Това е шанс за всеки амбициозен предприемач да направи първите си стъпки към успешен бизнес с помощта на доказани професионалисти.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Избор на български еврокомисар
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
17 септември – Денят на София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: