Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Стартира съвместната дейност на българо-румънски полицейски екипи
Автор: Екип Ruse24.bg 12:14 / 16.06.2011Коментари (0)333
© Ruse24.bg
Традиционно през летния туристически сезон, трафикът на превозни средства по основните направления за движение от Румъния към България е изключително натоварен и интензивен, особено в почивните и предпразничните дни. През месеците юни, юли, август и септември през територията на страната към черноморските курорти преминават много чужди граждани, основно от Румъния, като, за съжаление, не са редки случаите на възникване на тежки пътно-транспортни произшествия. Подобни проблеми са налице и с български водачи на територията на Румъния.

От 15 юни до 15 септември съвместни екипи от български и румънски полицаи ще работят в районите на Видин - Калафат, Русе - Гюргево, Силистра - Кълараш, Кардам - Негру Вода и Дуранкулак - Вама Веке. Съвместните им действия ще бъдат насочени предимно към контрол на разрешената скорост на движение, неправилно изпреварване, употреба на алкохол, на документите за ползване на превозното средство - свидетелство за управление, регистрационни документи, задължителни застраховки, техническото състояние на превозните средства, а също- контрабанда на цигари и стоки, както и превозване на хора с нередовни документи за пребиваване.

Контролът ще се осъществява по предварително съгласуван между двете страни график. Полицейското правоприлагане ще се осъществява само от полицейските служители от страната-домакин.

Полицейските служители от изпращащата страна, участващи в съвместните наряди на територията на страната-домакин, ще изпълняват дейността си в националната униформа със статут на наблюдатели. В края на всеки месец ще се прави анализ на съвместната дейност, постигнатите резултати, ефективността на действията по отношение подобряване на пътната безопасност и ще се обсъждат предложения за подобряване организацията на работа. Окончателният анализ за резултатите от сътрудничеството между полицейските структури по пътна безопасност на България и Румъния ще бъде направен в края на септември по време на ХІХ-то Национално състезание "Пътен полицай на годината - 2011".
Съвместната дейност стартира през 2010 г. и се осъществява въз основа на подписаните през юни м.г. в Гюргево от главния секретар на МВР главен комисар Комисар Калин Георгиев и Петре Тобъ - старши кестор и генерален инспектор на румънската полиция «Правила за извършване на съвместни действия на пътните полиции в пограничните райони и осъществяване на съвместна патрулно-постова дейност за опазване на обществения ред от страна на компетентните органи на България и Румъния».

По време на международната конференция по пътна безопасност през април т.г. в София, на работна среща на ръководството на ГД «Охранителна полиция» и Марин Моток, зам. -директор на дирекция «Пътна полиция» при Министерство на държавната администрация и вътрешните работи на Румъния, бяха обсъдени конкретни възпроси за продължаване на миналогодишната практика съвместни българо-румънски екипи да осъществяват контрол по безопасността на движението по време на активния летен туристически сезон в пограничните райони. На проведената среща двете страни се обединиха около извода, че тези проверки рефлектират пряко и непосредствено върху пътнотранспортната обстановка и водят до намаляване напътните инциденти. Действията на съвместните екипи постигат и превантивен ефект върху поведението на пътя на румънските и българските водачи.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
Пожари 2024
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: