Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Стартираха строителните дейности по важен за Русе и Гюргево проект
Автор: Екип Ruse24.bg 16:21 / 04.11.2013Коментари (1)980
©
На пресконференция днес в Гюргево беше даде старт на строителните дейности на територията на Община Гюргево по проект "Подобряване на достъпността на Еврорегион Русе-Гюргево с паневропейски транспортен коридор №9". На нея присъстваха кметът на Гюргево Николае Барбу, неговият заместник Александру Владу, зам.-кметът на Община Русе Димитър Наков, представители на фирмите изпълнители по проекта и медии.

Събитието беше открито от Барбу. Зам.-кметът на Община Гюргево Александру Владу представи пред присъстващите основните дейности и очаквани резултати. В приветствието си, Наков подчерта значимостта на проекта не само за двете крайдунавски общини, но и за успешното трансгранично сътрудничество между България и Румъния. 

"Използвам случая да изразя задоволството на кмета на Община Русе Пламен Стоилов и на неговия екип, че проектът навлезе в същинската фаза по изпълнение на строителните дейности. Предвидените ремонти на територията на двете общини имат ключово значение, както за тяхното население, така и за пътникопотока през техните територии".

В заключение Наков информира присъстващите, че в качеството си на водещ партньор по проекта, Община Русе е в процес на подписване на договор за инженеринг, което ще стане факт до дни.

След края на пресконференцията гостите бяха поканени на площадката, където беше поставено началото на строителните дейности.

Проект "Подобряване на достъпността на Еврорегион Русе-Гюргево с паневропейски транспортен коридор №9" се изпълнява по Програмата за трансгранично сътрудничество Румъния - България 2007 - 2013г. Партньори по него са Община Русе и Община Гюргево. Срокът за изпълнение е 30 месеца.


Основните цели на проекта са подобряване на транспортната инфраструктура и оптимизиране на координацията на трафика в трансграничната зона като част от паневропейски транспортен коридор №9. 

Проектът визира модернизирането на бул."Тутракан" в град Русе - отсечка с дължина 2 316,16 м. от Дунав мост до Захарна фабрика и свързващ път между централната част на гр. Гюргево и митницата - с дължина 2 411 м. Ще бъдат реконструирани и рехабилитирани основни комунални мрежи - електричество, вода и канализация, телекомуникации; пътното платно ще бъде ремонтирано и разширено. Проектът предвижда да бъде изработена и обща система за събиране, обработка и обмяна на информация, която ще позволи по-добро управление на трафика с цел предотвратяване на задръствания и пътно-транспортни произшествия. 

Общият бюджет на проекта е 6,790 млн. евро. Средствата, осигурени от Европейския съюз са в размер на 5,735 млн. евро. Съфинансирането от държавния бюджет на България и Румъния е 850 000 евро, а финансовото участие на Община Русе и Община Гюргево възлиза на 204 000 евро. 







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 06.11.2013 г.
0
 
 
"... вързващ път между централната част на гр. Гюргево и митницата ..." Най прекият път за центъра на Гюргево е през старата митница и след нея веднага наляво. Ако този път оправите заедно с един ЖП надлез на мястото на сегашният прелез , а също така и махнете таксите от моста, то реално ще може Русе и Гюргево да се развиват заедно като един град
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Голямо количество радиоактивен метал е открито в Пловдивска област
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Пожари 2024
Икономическа криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: