Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Стартирането на проект "Дунавски винарски дестинации" отваря румънския пазар за българските вина
Автор: Екип Ruse24.bg 13:11 / 06.07.2011Коментари (0)563
©
На пресконференция днес, 06.07.2011 г., сдружение "Евроинтегра" - България и сдружение "Партенери 2000" - Румъния представиха проектът "Дунавски Винарски Дестинации", който е финансиран от програмата за Трансгранично сътрудничество Румъния - България 2007-2013, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския Фонд за Регионално Развитие.

Основната цел на проекта е промотиране на трансграничния регион чрез създаване и развитие на Българо-Румънски продукт за винен туризъм. Той ще осигури нови възможности за развитие на туристическата индустрия, вино производителите, лозари, туроператори, търговци на вина и ресторантьори. "Дунавски винарски дестинации" си поставя за цел нов модел на трансгранично партньорство между бизнес, браншови организации, местни власти и неправителствени организациии, като основната задача - новият съвместно интегриран винарски туристически продукт да подчертае идентификацията на региона, да повиши обема на търговски контакти и отвори повече пазарни възможности от двете страни на границата.

Проектът предвижда провеждане на 10 сомелиерски семинара - 5 в България и 5 в Румъния за 300 професионалисти в областта на ресторантьорството и хотелиерството; създаване на мултимедийна винена карта, в която ще бъдат включени маршрути за посещение на винарните и забележителностите на регионите; създаване на триезичен мултимедиен туристически пътеводител, за традиционни и потенциални любители на винения туризъм ; провеждане два бизнес тура в двете държави за обмяна на опит, добри практики и промотиране на новите възможности; организиране на Българо-Румънски винен фестивал, който ще отвори румънския пазар за българските вина.

Дейностите на проекта обхващат териториите на областите Русе, Велико Търново, Силистра, Плевен и Добрич в България и Олт, Телеорман, Гюргево, Калараш и Костанца в Румъния. Тези 10 региона имат една обща уникална културо-историческа съдба и общо природно богатство, в това число традиции във винопроизводството, датиращо от древни времена. Проектът "Дунавски винарски дестинации" създава огромен интерес от страна на румънските и български винопроизводители, туроператори и хотелиери.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Отбелязване на Деня на Независимостта
Природни стихии
Борба за влияние в Близкия Изток
Процедурата за избор на нов главен прокурор
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: