Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Стефко Бурджиев организира среща за бул. "България"
Автор: Екип Ruse24.bg 10:10 / 10.01.2012Коментари (2)584
© Ruse24.bg
Областният управител Стефко Бурджиев ще инициира среща между Агенция "Пътна инфраструктура" и Холдинг "Пътища" АД в качеството им на възложител и изпълнител на строително-ремонтните работи на бул. "България", съобщи Дарик радио. 

Това решение беше взето по време на работна среща, в която участваха зам.-областният управител Веско Маринов, експерти от областната администрация, от ОПУ - Русе и бившият резидент по проект "Транзитни пътища ІV" - ЛОТ №8 Енчо Енев.

Целта на предстоящата среща е да се търсят възможности за довършване на строително-ремонтните работи по бул. "България". Вариантите са два - или настоящият договор между възложителя и изпълнителя да се анексира, или да се прекрати и да се търси нов изпълнител. На територията на гр.Русе договорените видове работи са извършвани от подизпълнителя "Пътстрой - Ловеч" ЕАД и др. подизпълнители.

От началото на 2011г. фирмата-изпълнител е преустановила изцяло работите по договора. Булевардът е отворен за движение на автомобили, но поради неизпълнение на определени пътно-строителни работи, както и установени дефекти на вече изпълненото, до момента не е подписан акт обр.15 за установяване годността за приемане на строежа. По време на състоялата се в Областна администрация - Русе работна среща стана ясно, че за окончателното завършване на обекта ще са нужни не по-малко от шест месеца интензивна работа.

Необходимо е изграждането на два ръка за вход и изход към и от булеварда в района на кръговото движение край ГКПП - Дунав мост. При ремонта са били унищожени държавни репери, има много работа по отводняване на пътя, повдигане на ел.проводи, монтиране на стоманени предпазни огради, ремонт и възстановяване на дефектирали площи на горния пласт на асфалтовото покритие на бул. "България", подмяна на дефектирали бордюри, капаци за ревизионни и дъждоприемни шахти.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Възложител - резидент на проекта - Изпълнител - десетина под изпълнители - още толкова наети фирми - и накрая бай Асан, дето го намериха от едно село и склони да реди бордюри за 15 лева надница. Това е България. Булевард, само 8 км., но изхранвал години наред всички по веригата и около нея. А иначе по този скоростен околовръстен път на гр. Русе скоростта е ограничена на 50 км. в час, а на места даже и на 40 км.
Aнонимен
на 10.01.2012 г.
0
 
 
Пропътувайте с тях господин Бурджиев целия булевард в ДВЕТЕ посоки и "хванете" като нас "дупките" по платната. Да ги друснат хубавичко. После...после си говорете колкото искат.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
50-ото Народно събрание
Крал Чарлз е болен от рак
Отбелязване на Деня на Независимостта
Борба за влияние в Близкия Изток
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: