Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Ученици от Дойче шуле ще работят със свои немски връстници по екологичен и медиен проект
Автор: Екип Ruse24.bg 15:10 / 03.11.2009Коментари (0)1250
©
Ученици от Дойче Шуле
Група от 16 единадесетокласници от Дойче шуле в Русе отпътува днес за Германия, където ще гостува на свои връстници. Визитата е свързана с работата по европейския екологичен и медиен проект "Екологията гради мостове". Участници в него са 20 немски училища и още толкова учебни заведения в България, Румъния, Унгария и Хърватска. Гимназистите от различните страни работят по темите "Опазване на околната среда", "Европа" и "Медии".
Училище-партньор на русенското училище с преподаване на немски език "Фридрих Шилер" е Гимназия Гьопинген в едноименния град от провинция Баден Вюртемберг.

"Спонсори на проекта "Екологията гради мостове" са Германската федерална екологична фондация /DBU/ и Института IZOP", съобщи ръководителят на проекта от страна на Дойче шуле - Русе Есим Яхя, преподавател по немски език. 

Основните акценти на проекта да развитието на междукултурната компетентност чрез лични срещи, придобиване на знания по въпросите на опазването на околната среда чрез журналистически разследвания, както и придобиване на медийна компетентност и развиване на четивна мотивация чрез четенето на вестници. 

"Работим по много проекти и смятаме, че сме партньори на високо ниво, след като получаваме покани като тази от финансовия министър на провинция Баден Вютемберг и след като той ни удостои с час и половина среща с наши ученици по друг проект. Нашите деца показаха професионално отношение към срещите, които имат и това се оценява от немската страна", коментира д

©
Есим Яха
иректорът на Дойче шуле Пламен Иванов. "Този проект, в който от наша страна ръководител е г-ца Есим Яхя, е много отговорен, свързан е с икономия на електроенергия, соларни системи, за него децата се подготвяха на високо научно равнище дълго време", допълни той. "Знам, че те ще се представят отлично" , каза още директорът.

Пламен Иванов допълни,че русенското Дойче шуле е познато в повече от 20 града в Германия, където има студенти - негови възпитаници. "Получихме писмо от ректора на най-стария университет в Германия в Ерланген-Нюрнберг, в което се казва и следното "както се договорихме да си разширяваме отношенията, надявам се да ни пратите тази година повече от същото качество". Това е признание за нашите ученици, заяви Пламен Иванов.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
Пожари 2024
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: