Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Умуват до септември върху размера на такса "Мост"
Автор: Екип Ruse24.bg 16:29 / 28.07.2008Коментари (0)499
© Ruse24.bg
Работни групи от български и съответно румънски експерти да проучат въпроса и да предложат на финансовите министерства аргументирани предложения за намаляване на прословутата такса, която се събира при преминаване на Дунав мост.

За това са се договорили министрите на транспорта на България - Петър Мутафчиев и на Румъния - Людовик Орбан по време на днешната си среща в Русе. Експертите трябва да докладват резултата от работата си по време на следващата среща на двамата министри, която се планува за втората половина на септември в Калафат. При всички положения такса ще има, защото трябва да има равнопоставеност с другите бъдещи мостови съоръжения, при които инвеститорите чрез такива проходи ще възстановяват капиталовложенията си, категорични бяха двамата министри. Според тях, проблемът бил не в самата такса, а в нейния размер. Точно затова щели да дадат указания на експертите си да умуват върху такъв вариант, че да не се препятства движението на хора и стоки, което е едно от задължителните изисквания в Лисабонския договор.

Събираните от тези такси суми ще се използват за ремонт на моста, който поне още 2 години ще бъде единствената връзка между двата бряга на реката, допълни министър Мутафчиев. В разговора си днес двамата министри са засегнали и този въпрос. Те са били единодушни, че съоръжението "плаче за ремонт". Предстои уточняване на техническите подробности между двете страни. Кога обаче те ще завършат и кога евентуално ще започне ремонта на моста, нито един от двамата държавници не конкретизира. Това също щяло да се уточнява на срещата в Калафат. Министър Мутафчиев каза само, че за ремонт на българската част от Дунав мост щели да бъдат необходими 25 млн.лв., които щели да бъдат взети от приходите, постъпващи от събираната такса.

Източник: ruse-news.com






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
България и Войната в Украйна
Катастрофи в България
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: