Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Утвърден е План за действие при подготовката на България и Румъния за Шенген
Автор: Екип Ruse24.bg 16:41 / 24.02.2010Коментари (0)342
©
Документът бе подписан вчера от представители на двете вътрешни министерства на работна среща в Русе
Вчера ОДМВР-Русе бе домакин на работна среща между делегации от Министерството на администрацията и вътрешните работи на Румъния, водена от държавния секретар Мариан Тутилеску и от Министерството на вътрешните работи на България, водена от зам.-министър Павлин Димитров. Участие в разговорите взеха ръководители и експерти от двете вътрешни ведомства, които отговарят за присъединяването към Шенген.

Посещението в Русе е в съответствие с постигната договореност между министрите на двете страни Цветан Цветанов и Василе Блага за изработване и последващо подписване на съвместен План за действие, който да систематизира съвместните мерки до март 2011, с оглед приключване на подготовката на двете държави за изпълнение критериите на Шенген и присъединяване към Шенгенската зона.

По време на срещата вчера са обсъдени мерки за практическото прилагане на Споразумението между правителствата на България и Румъния за трансгранично полицейско сътрудничество по наказателноправни въпроси, подписано във Видин на 19 май 2009 г.

Част от мерките предвиждат засилване на практическото сътрудничество, чрез въвеждане на компенсиращи мерки за контрол и наблюдение на р. Дунав: засилване на информационния обмен за мониторинг на движението по реката; изготвяне на съвместен анализ на риска; съвместно патрулиране.

Отговорни за прилагане на тези мерки са структурите на вътрешните министерства от двете страни на границата (р. Дунав), което за българската страна означава областната дирекция на МВР и РД ГП - Русе.

Мерките включват и съвместно обучение и квалификация на служителите - съвместни обучения по предварително съгласувани учебни планове, обучения по релевантно европейско и национално законодателство на съседната държава в контекста на съвместните дейности и форми на сътрудничество, както и практически занятия за прилагане на трансгранично наблюдение и преследване по горещи следи.
Разговорите вчера приключиха с подписването на "План за съвместни действия за партньорство и изпълнение на съвместни мерки по подготовката на Република България и Румъния за присъединяване към Шенгенското пространство през март 2011".






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Голямо количество радиоактивен метал е открито в Пловдивска област
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Пожари 2024
Икономическа криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: