Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Вижте каква я свърши община Русе през изминалата седмица
Автор: Цвети Тончева 11:15 / 10.08.2024Коментари (0)784
©
Продължават строителните дейности за полагане на нова настилка по алеи в междублокови пространства на бл. "Николаев“ и бл. "В. Терешкова“ в кв. "Здравец“, съобщиха от община Русе.

Извършен е ремонт /подмяна на компрометирани плочи/ по тротоар на ул. "Момчил войвода“. Стартирали са дейностите по монтаж на двустранен стълбищен парапет, находящ се на ул. "Луи Айер“.

Извършени са и локални ремонти /изкърпвания/ на единични разрушения на настилките на места по ул. "Видин“, ул. "Давид“, ул. "Будапеща“, ул. "Петко Д. Петков“, ул. "Орфей“, ул. "Константин Величков“, ул. "Георги С. Раковски“, ул. "Рила“, ул. "Ген. Гурко“, ул. "Тодор Александров“, информират още от общината.

Продължават външните ремонтни дейности при Детска ясла №9 по ул. "Ловеч“ 27 в кв. "Дружба“ 1. Възстановено е било и неработещо улично осветление на участъци по ул. "Стряма“, ул. "Пирот“, ул. "Шипка“, ул. "Чипровци“, ул. "Еленин връх“, ул. "Пчелина“, ул. "Капитан Маринов“, ул. "Герлово“, ул. "Нови Сад“, ул. "Киев“, ул. "Байкал“, както и на пл. "Свобода“.

Извършени са ремонтно – възстановителни дейности на външното осветление по ул. "Тодор Хаджикостов“, ул. "Мальовица“, ул. "Никола Петков“, ул. "Борисова“, ул. "Никола Й. Вапцаров“, ул. "Опълченска“, ул. "Тулча“, при пасарелка бул. "България“, при бл. МНО 6 в кв. "Дружба“ 3, както и в кв, "Средна кула“, както и подмяна на неработещи стари осветителни тела с нови LED осветители в с. Ново село и с. Басарбово;

Монтирани са 8 броя нови и са възстановени 6 броя увредени пътни знаци и указателни табели за организация на движението на различни места в града.

Извършен е текущ ремонт и възстановяване на нормалната работа на светофарна уредба на кръстовището до Кооперативния пазар, положена е хоризонталната пътна маркировка по ул. "Никола Й. Вапцаров“, ул. "Райко Даскалов“, бул. "Тутракан“, ул. "Борисова“, бул. "Трети март“, ул. ‚Любомир Пипков“, ул. "Църковна независимост“, както и по велоалеи на кея по р. Дунав;

От общината отчитат и дейността си по обработка срещу комари на територията на града, както и по селата Бъзън, Басарбово, Червена вода, Ново село, Тетово, Долно Абланово и кварталите  Образцов Чифлик, ДЗС, Средна кула и Долапите.

В Общинския приют за безстопанствени животни са настанени 8 кучета, извършена е кастрация на 10 кучета, ваксинация - на 13 и са направени тестове за диагностика на кърлежопреносими заболявания на 10 кучета. Осиновени са 6 кучета и са върнати по места 2 обработени безстопанствени куче.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Избор на български еврокомисар
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
17 септември – Денят на София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: