Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Вижте програмата на Общината за Коледа
Автор: Екип Ruse24.bg 17:09 / 03.12.2013Коментари (0)946
©
Запалването на светлините на коледната елха ще даде началото на 22-я Коледно-новогодишен фестивал, организиран от Община Русе. Програмата на тазгодишното му издание беше представена на пресконференция днес. На нея присъстваха зам.-кметът по хуманитарни дейности Иван Григоров, директорът на дирекция "Култура и образование" Ирена Петрова и началникът на отдел "Култура" Ива Чавдарова. 

Живият смърч пред сградата на Доходно здание вече е украсен с близо 50 играчки. На високото близо 14 метра дърво, с диаметър в основата на короната около 7 метра, ще грейнат 3 500 лампички. Светлините на коледното дърво ще запали кметът Пламен Стоилов. Празникът ще започне на 5 декември (четвъртък), от 17.30ч. В концерта, който ще сложи старт на Коледно-новогодишния фестивал, по традиция ще участват изпълнители и състави от Общинския детски център за култура и изкуство. В празничната програма ще се включи и атрактивната група "ВАКАЛИ". Ще бъде представен и визуален театър. Пристигането на Дядо Коледа и запалването на светлините на елхата ще бъде съпроводено с богато пиротехническо шоу. 

Друг интересен акцент в Коледно-новогодишния фестивал е традиционното Коледно надиграване. То ще се проведе на 14 декември (събота), от 17.30ч., в зала "Дунав". В него ще участват всички фолклорни състави на територията на община Русе. За втора поредна година в него ще се включат и фолклорни клубове от Русе. Тази година ще се представят 5 от тях. Ще има и състезателна част в три категории - за деца по двойки, фамилното надиграване и Мис и Мистър Танц. 

На 15 декември (неделя), Коледно-новогодишният фестивал ще продължи с Филмова коледа с оперите на Верди. Събитието е посветено на 200 години от рождението на великия композитор и включва прожектирането на ленти с две от емблематичните опери на Верди - "Бал с маски" (от 11ч. в Доходно здание) и "Трубадур" (от 18ч. в Доходно здание).
В същия ден, от 17ч., в зала "Европа" на Доходно здание ще има хоров концерт на Хора на варненските момчета и младежи и на Детски-младежки хор "Св.Георги Победоносец" към Общински младежки дом - Русе. 

Интересно за любителите на хоровото изкуство събитие ще бъде и Коледният концерт на Детско-девически хор "Дунавски вълни". То ще се състои на 16 декември, от 18ч. в зала "Европа" на Доходно здание. 

Една от кулминациите на Коледно-новогодишния фестивал е концертът на Биг Бенд Русе, с диригент Димчо Рубчев. Солисти на концерта, който ще бъде на 17 декември (вторник), от 18ч., в Доходно здание ще са Венцислав Благоев (тромпет) и Марина Господинова (вокал). 

Домакин на традиционното коледуване тази година ще бъде коледарската група от кв.Средна кула. В него ще се включат и коледари от селата Николово и Тетово. Коледуването ще започне в 12ч., на 21 декември (събота), пред Доходно здание. Час по-рано, в същия ден, в Голямата зала на емблематичната за Русе сграда ще започне Коледният концерт-спектакъл на Общинския детски център за култура и изкуство "В очакване на Дядо Коледа".

Отново на 21 декември, от 18ч., в Доходно здание Ruse Jazz Syndicate ще представят концерт с участието на Валди Тотев, Дими и Борислав Веженов.

Коледна вечер за пиано, четири гласа и четири ръце ще се проведе на 23 декември (понеделник), от 18ч., в Клуба на дейците на културата. В нея ще се включат Искрена Павлова (сопран), Невена Кънева (сопран), Дилян Близнаков (тенор), Пламен Бейков (бас), Божена Петрова (пиано) и Наталия Радославова (пиано). Програмата на събитието включва изпълнения на любовни песни и валсове от Й.Брамс и популярни коледни песни. 

Празничният концерт, с който русенци ще посрещнат новата 2014 година ще започне на 31 декември (вторник), от 22.30ч., на площада пред сградата на Община Русе. В новогодишната нощ за жителите и гостите на града ще пеят Орлин Павлов, Поли Генова и Трио ДиЛиДа. За празничното настроение ще допринесат и DJ BORCHE и оркестърът и солистите на ФТТ "Найден Киров". 

Всички събития в програмата на Коледно-новогодишния фестивал са с ВХОД СВОБОДЕН. Изключение прави само концертът на Русенската филхармония на 13 декември, от 19ч., в Доходно здание. Билети за него могат да се закупят на касата на Държавна опера - Русе. Повече за програмата на фестивала можете да научите на www.ruse-bg.eu.

Коледно-новогодишният фестивал се организира в подкрепа на кандидатурата на Русе за Европейска столица на културата през 2019г.


Още по темата: общо новини по темата: 71
25.01.2014 »
04.01.2014 »
03.01.2014 »
02.01.2014 »
02.01.2014 »
01.01.2014 »
предишна страница [ 1/12 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Голямо количество радиоактивен метал е открито в Пловдивска област
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Пожари 2024
Икономическа криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: