Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Водни битки, творчески работилнички, рисунка на асфалт, танци и много награди в Деня на река Дунав
Автор: Екип Ruse24.bg 11:33 / 17.06.2024Коментари (0)1316
©
По случай предстоящия Ден на река Дунав, Общинска фондация "Русе – град на свободния дух“ и Сдружение "Дунавско сияние“ подготвят две интригуващи събития, които ще се слеят в едно и ще предложат много забавления за малки и големи. На 29 юни (събота) на русенския кей в 10:00 часа ще започне веселбата, на която са поканени русенци от всички възрасти, които обичат да се състезават, да предизвикват себе си, да научават нови неща и да творят.

Със събитието на Общинска фондация "Русе – град на свободния дух“, под надслов "Водни битки – лято 2024“, ще бъде даден символичен старт на лятната ваканция, ще се обогатят знанията на децата за реката и нейните обитатели, ще им бъдат предоставени възможности за творческа изява, спортна надпревара и много забавления. Участниците, както и най-активните от публиката, ще получат и награди от неуморните аниматори на "Веселяците“.

Детският арт хепънинг, организиран от Сдружение "Дунавско сияние“ с финансовата подкрепа на Общинската фондация, ще се проведе за трета поредна година в Деня на река Дунав. Екипът на сдружението предвижда работилничка за пясъчни картини и рисуване върху природни материали; викторина с въпроси за река Дунав и "магически“ научни експерименти. Русенци ще могат да видят и красивите водни създания, изработени през май и началото на юни месец в приложните арт работилнички в БЧК, КСУДС и Дворецът на децата от подрастващи в риск, неравностойно социално положение и бежанци.

"Водни битки – лято 2024“ на Общинска фондация "Русе – град на свободния дух“ ще предложи на публиката серия от забавни състезателни игри, в които ще се състезават 6 отбора, съставени от 3 играчи. Който иска да се запише за участие, може да го направи предварително на мейл rusefreespiritcity@gmail.com или на тел. 089 7917474. Игрите ще са подходящи за деца на възраст 10+, като се допуска участието и на родител. Предизвикателствата ще са свързани с вода, преодоляване на препятствия, точност, ловкост, баланс и бързина.

През цялото време на празника ще се създава голяма рисунка на асфалт, която ще бъде посветена както на Деня на река Дунав, така и на

70-та годишнина на Дунав мост. Годишнината на съоръжението официално ще бъде отбелязана на 20 юни, а със своята рисунка на асфалт децата символично ще почетат важната роля на Дунав мост, благодарение на който България е свързана със съседна Румъния и останалите държави от Европейския съюз. Добре дошли са малки и големи любители художници от всички възрасти да се включат в рисуването на асфалт и да допринесат за пресъздаването на река Дунав.

На кея ще има още: работилници за хартиени кораби, лодки, жабки, рибки и капитански шапки, които ще бъдат ръководени от талантливите аниматори от Професионалната гимназия по туризъм. Те ще допринесат и за веселото настроение с игрите и анимациите, които ще представят.

В събитието ще се включат още: представители на Басейнова дирекция "Дунавски регион“ и на РД ПБЗН – Русе. Малчуганите ще разберат колко важен ресурс е водата, особено в пожароопасни ситуации, ще могат да разгледат отблизо пожарна кола – да сложат пожарникарска каска и да се снимат за спомен. Организаторите на събитието призовават "Носете си водните пистолети и пръскалки – ако нямате – ние ще ви дадем, за да се включите във финалната водна битка на събитието“






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
Водна криза
Сътресения в БСП и избор на нов председател
Парламентарни избори октомври 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: