Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Втора "малка къща" в Русе отваря врати за децата от Могилино
Автор: Екип Ruse24.bg 15:35 / 08.09.2009Коментари (0)660
© BulPhoto
Втори център за настаняване от семеен тип ще бъде официално открит утре. Той се намира в ж.к "Дружба" - до сградата на Дом за медико-социални грижи за деца. На събитието ще присъстват кметът Божидар Йотов, временно изпълняващ длъжността Представител на УНИЦЕФ за България - Диана Вакарелска, областният управител на област Русе Пламен Стоилов, зам.-министърът на труда и социалната политика Валентина Симеонова, изпълнителният директор на АСП Ивайло Иванов, председателят на ОбС - Русе Искрен Веселинов и др.

От месец септември 2008 г. в Русе вече функционира първата малка къща, която осигури дом на седем от децата от ДДМУИ "Св. Петка". Откриването на втория център ще даде възможност за настаняване на още 13 деца. Центърът има капацитет 16 деца. Къщата ще има малък обгрижващ персонал, който ще осигурява непрекъсната специализирана грижа за децата, настанени там. Персоналът ще включва различни специалисти - медицински лица, социални работници и психолози.

Общо шест "малки къщи" се изграждат за децата от Могилино, за да им се предостави грижа в среда, близка до семейната. В реализирането на проекта УНИЦЕФ беше подкрепен от bTV и благотворителното шоу "Великолепната шесторка". В "Малките къщи" децата и младежите от ДДМУИ "Св. Петка" ще получават индивидуална грижа и внимание, съобразени с техните нужди, което ще им даде възможност за по-добро бъдеще и развитие. Център за настаняване от семеен тип е алтернативна социална услуга в общността, в която малка група деца живеят в среда близка до домашната - те ходят на училище, имат съседи, играят и се срещат с приятели в квартала. Детето и неговите потребности са в центъра на живота в Малка къща. Всяко дете, което живее там е уникално и неповторимо и ще му се предоставят най-благоприятните възможности за развитие.
УНИЦЕФ сътрудничи с правителството на Република България в провеждането на основни реформи, насочени към предотвратяване на настаняването на деца в домове и подобряване подкрепата на деца, лишени от родителска грижа. Нужни са още ключови реформи за преструктурирането на съществуващите домове в система от услуги в общността, които да защитават и осигуряват правото на детето да живее в семейна среда.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
Пожари 2024
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: