Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Второ място за русенец в конкурса "Пожарникар на годината"
Автор: Екип Ruse24.bg 11:05 / 14.01.2010Коментари (0)444
В изпълнение заповед на генералния комисар на МВР се проведе Национален конкурс „Пожарникар на годината 2009", съобщават от полицията. Експертна комисия, назначена със заповед на директора на Главна дирекция Пожарна безопасност и спасяване - МВР, оцени и определи победителите в заключителния национален етап, въз основа на подадени номинации от областните дирекции на МВР в страната.

Приключи провеждането на първия етап, който в съответствие с утвърдения регламент на конкурса следва да завърши с организиране на тържествени церемонии за награждаване на победителите по места и на национално ниво.


На 19 януари, вторник, от 11 часа, в зала № 6 на Националния дворец на културата ще се състои церемонията за награждаване на спечелилите титлата "Пожарникар на 2009 година", на национално равнище, в петнадесетото по ред издание на конкурса. Победителите вече са определени.

В раздел "Д" (за държавни служители от категория "Е" и "Д", работещи по направление "Държавен противопожарен контрол и превантивна дейност" ДПКПД) сред първенците е класиран служител на ОД МВР - Русе: ІІ място - главен пожарникар Веселин Димитров Василев - младши инструктор І ст. ДПК и ПД в РУПБС - Сливо поле при ОДМВР - Русе.

Главен пожарникар Веселин Димитров Василев заема длъжност младши инструктор по направление ДПКПД при Районно управление Пожарна безопасност и спасяване - Сливо поле. Работи като младши инструктор от 18 години и по време на своя трудов стаж е показал много добри резултати в професионално отношение, както в преките си служебни ангажименти, така и при изпълнението на задачи, свързани с превантивната дейност; оказване на съдействие на длъжностни лица за изпълнение на предписания; ръководство и взаимодействие с организираните доброволни противопожарни формирования на територията на общините; работата с подрастващите по линия на МПО "Млад огнеборец" и т.н.

Гл. пож. Веселин Василев обслужва Община Сливо поле, включваща 11 населени места. За всички пожароопасни и взривоопасни обекти е участвал в разработването на оперативни планове и картички, включващи графична и текстова част, както и актуализирането на документи по организацията на ПАБ, във връзка с Наредба № І - 209/2004г. на МВР и МРРБ.

Само за последната година гл. пожарникар Василев е участвал в извършването на 12 комплексни проверки на обекти от територията на РУ ПБС-Сливо поле; 79 контролни проверки на обекти и 145 тематични проверки на същата територия; участвал е и в изготвянето на становища за обекти.
Дейността му е насочена главно по спазване на противопожарните изисквания от Наредба № І - 209/2004г. на МВР и МРРБ, ВИСПА, Наредба № 9/2004 г. на Общински съвет-Сливо поле за осигуряване на пожарната и аварийна безопасност на територията на Община-Сливо поле и Закона за МВР. Целта е да бъдат открити навреме несъответствията с противопожарните изисквания в обектите и да се осигури предприемането на съответните мерки за отстраняването им, за да не се допусне застрашаване на живота и здравето на хората, както и имуществото.

Необходимо е да се отбележи, че организираните доброволни противопожарни формирования в с. Стамболово и с. Кошарна в Община Сливо поле работят добре под ръководството на гл. пож. Василев.

През изминалата 2009 година, отличеният служител стана известен с невероятния успех, постигнат от младите огнеборци под негово ръководство, които представяха Русе, а именно завоюването на националната титла - републикански шампиони и І-во място в комплексното класиране на Десетите юбилейни републикански състезания "Млад огнеборец - Каварна-2009".

През учебната 2008/2009 г., гл. пож. Веселин Василев почти ежедневно участва при теоретичната и практическа подготовка на младите огнеборци от СОУ „Св. Паисий Хилендарски" гр. Сливо поле. По-миналата година на деветите републикански състезания с МПО "Албена-2008г.", през месец юни, воденият от него отбор на „Светкавиците" от гр. Сиво поле се представи достойно, като в дисциплината "400 м. с препятствия" завоюва златните медали и титлата "републикански шампион". Тази година на десетите юбилейни републикански състезания "Каварна-2009" МПО "Светкавиците" при СОУ "Св. Паисий Хилендарски" гр. Сливо поле, за пръв път от организирането на тези състезания, станаха републикански шампиони.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Голямо количество радиоактивен метал е открито в Пловдивска област
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Пожари 2024
Икономическа криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: