Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Забраниха на русенец да доближава жена си на по-малко от 50 метра
Автор: Екип Ruse24.bg 14:34 / 12.07.2013Коментари (1)716
©
Снимка: Архив
Районният съд в Русе забрани на мъж да доближава половинката си и детето си, след като ги подложил на системен тормоз и ги принудил да живеят в страх, съобщава вестник "Бряг". Мъжът и жената живеели на семейни начала, а детето им е на 4 години и 9 месеца. По време на съвместното им съжителство русенецът многократно посягал на жена си. Нямал постоянна работа и не участвал пълноценно в издръжката на семейството. 

На 24 март тази година жената решила окончателно да прекратят отношенията си. Напуснала го заедно с детето. По-късно на същия ден, когато се върнала със своя приятелка да вземе багажа си, мъжът й започнал да я обижда и заплашва. Посегнал да я блъска и се опитал да й попречи да излезе от квартирата. Заявил, че има намерение да я убие и да я залее с киселина. Въпреки това тя успяла да се откопчи от лапите му и си тръгнала. 

Същата вечер, около 21.30 ч. разяреният мъж пристигнал в жилището на родителите на половинката си с искане да вземе детето си, но поради късния час му било отказано. Това събудило агресията му и той започнал да блъска по вратата, да обижда и да ругае. Заплашил, че ще запали жилището. 

Наложило се да повикат полиция, за да сложат край на тормоза. Разяреният баща не можал да се примири със ситуацията и през следващите дни започнал да тормози половинката си на работното й място, където я блъскал и дърпал пред очите на всички. Отново се наложило да се намесва полиция, за да се въдвори ред. Арогантното си поведение русенецът демонстрирал и пред униформените. 

Тормозът продължил и през следващите месеци и станал непоносим. Това принудило жената да потърси закрила за себе си и детето си. Самият мъж отрича някога да е вършил подобни действия, но доказателствата срещу него са много. 

Магистратите решиха той да не се доближава до жилището и работното място на майката на детето си на разстояние по-малко от 50 метра за година и половина, коментира вестникът. Забранено му е и да се навърта до детската градина, която посещава синът му за срок от 9 месеца.

Това е един от петте казуса за домашно насилие, по които са се произнесли магистратите в Русенско през тази седмица. Забелязва се бум на делата за закрила от системен тормоз. В някои от дните съдиите са се произнасяли по две дела. Жертви и при петте случая са жени, тормозени от половинките си. Една от тях е от русенското село Екзарх Йосиф, чийто мъж с решение на Беленския районен съд е отстранен от семейното жилище и му е забранено да се доближава до него за срок от 1 година. Наложена му е и глоба от 200 лв. в полза на държавата. 

Половин година няма да има контакт с половинката си и друг мъж от русенско село. Това решиха беленските магистрати, след като се запознаха с насилието, което е прилагал над жена си. Районният съд в Русе пък постави под закрила майка и малолетната й дъщеря за срок от 4 месеца. Главата на семейството не трябва да се доближава до семейния дом и до училището на детето. Без уважение е оставена единствено жалба на родители, които молят дъщеря им да бъде защитена от мъжа, с който живее на семейни начала. 

Майката и бащата не могли да издържат на гледката как той принуждавал дъщеря им да живее и да гледа детето си в страх. Оказва се обаче, че според закона, те нямат право да искат защита, тъй като не попадат в кръга на роднините му. Случаят може да бъде разгледан единствено, ако самата пострадала подаде жалба в прокуратурата.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Направо го изселвайте от Русе тоя, напълни ни се града с всякакви селяндури
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
Пожари 2024
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: