Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Заключителният семинар "Възобновяеми източници на енергия и приложението им” се проведе в РУ
Автор: Екип Ruse24.bg 10:21 / 13.12.2008Коментари (0)182
Заключителният семинар «Възобновяеми източници на енергия и приложението им" се проведе в Русенския университет по проекта „Намаляване на вредните емисии чрез създаване на мрежа от фирми и научни институти". Целта на семинара беше да активизира процеса по усвояване на алтернативните енергийни източници чрез мрежи от внедрители и потребители на възобновяеми източници на енергия в България, както и от фирми, участващи в процеса на изграждане на такива системи като подизпълнители.

В последната работна среща участваха над 40 фирми от региона и страната. Те имаха възможност да установят контакти с австрийските фирми: S.O.L.I.D, KW Solartechnik and KWB-Kraft und Wärme aus Biomasse, работещи в областите на отоплението и охлаждането със слънчева енергия, фотоволтаичните източници, технологиите за биомаса и биогаз. Полезни консултации на българските партньори по конкретните технологични и технически решения, и разяснения за своите разработени вече иновативни технологии и системи дадоха австрийските компании. Специален акцент в разговорите беше поставен върху икономическите въпроси и екологичните ефекти.

Както вече беше съобщено, този проект е финансиран от австрийското правителство чрез програмата „Коопериране в иновациите и научните изследвания с Централна и Източна Европа". Координатор е Технологичният университет в Грац в партньорство с Русенския университет и Университета в Риека - Хърватия. В проекта бяха привлечени по три малки и средни предприятия от Русенския регион и региона на Риека - Хърватия, и четири австрийски компании. Активни участници от българска страна са „Винпром - Русе", Хотел „Сплендид" и „Аура Фешън". Отговорен представител за Русенския университет е доц. д-р инж. Михаил Илиев, декан на факултет „Електротехника, електроника и автоматика", а научен ръководител на проекта е проф. Ханс Шнитцер, учен с международно признание в областта на възобновяемите източници на енергия. Той е Първи Председател на „Европейската кръгла маса за чисто производство" и Оценител по програмата UNIDO за национални центрове за чисто производство.

 







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Отбелязване на Деня на Независимостта
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
Крал Чарлз е болен от рак
Борба за влияние в Близкия Изток
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: