Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Заловиха софиянци, вилняли в Русе
Автор: Екип Ruse24.bg 11:51 / 17.06.2008Коментари (0)421
© Ruse24.bg
В нощта на 15 юни, при провеждане на специализирана полицейска операция, служители от Второ РПУ в Русе са заловили двама мъже при кражба от апартамент в бл. "Димитър Дончев" в Русе. Двамата са били задържани докато се приготвяли да изнесат от жилището на първия етаж чувал, в който имало различни вещи - дрелка, ъглошлайф, около 30 кг захар, бутилки с олио, ракия и други. При извършения оглед на местопрестъплението е установено, че проникването в жилището е осъществено след качване на тераса и взлом на ПВЦ дограма на прилежащото помещение. Изяснена е самоличносттта на двамата задържани мъже, оказало се, че те са Д.Е. /51 г./ и Й.А. /28 г./ от гр. София, известни на органите на реда, осъждани.

Полицаите още са намерили и иззели технически средства и приспособления за взломяване. Последвал оглед и претърсване в лекия автомобил с марка "Опел", със софийска регистрация, с който са се придвижвали извършителите. Открити са вещи, които впоследствие се е оказало, че са предмети на кражба, извършена същата вечер от апартамент на първия етаж в бл. "Баларев". При оглед там изпратеният екип от дознател, експерт и други полицейски служители са констатирали, че в жилището е проникнато по същия начин и са откраднати - златни, сребърни бижута и други вещи.
По случая срещу двамата мъже е започнато бързо производство, повдигнато им е обвинение, взета им е мярка "задържане под стража" за срок от 72 часа.

От проведените допълнителни полицейски и процесуално-следствени действия е изяснено, че двамата мъже са извършили и други кражби от апартаменти на първите етажи в град Русе. По разследването на дейността на двамата са се включили служители от различни поделения на ОДП - Русе: сектор "Криминална полиция", Първо и Второ РПУ, сектор БНТЛ.

При претърсване в дома на близки на единия от извършителите, живеещи в гр. Цар Калоян, обл. Разград, русенските служители на реда са открили още най-различни вещи, които са били откраднати от жилища в Русе. Тези престъпления са регистрирани за период от края на месец април тази година до задържането им на 15 юни.
Полицаите са изяснили, че намерените вещи са част от откраднато имущество от още 7 апартамента на първи етажи. Проникването при тези посегателства е ставало по подобен на гореописания начин - през терасите или прозорците. Предмет на кражбите са били мобилни телефони, монитори, преносими компютри, пари, различни произведения на изкуството, бижута, ценности и други вещи. Кражбите са извършени в различни райони в гр. Русе.

Към момента намерените вещи се съотнасят към общо 9 случая на регистрирани посегателства, за които в ОДП- Русе има образувани дознания. Продължава работата по издирването на други вещи от установените кражби, както и по разкриването на други престъпни деяния, извършени от задържаните.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Февруари 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Виж още:
Актуални теми
България и Войната в Украйна
Парламентарни избори октомври 2024 г.
50-ото Народно събрание
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: