Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Зам.-кметът Минев ще участва в две срещи относно трансгранични проекти
Автор: Екип Ruse24.bg 13:06 / 15.12.2009Коментари (0)478
© Ruse24.bg
Зам.-кметът по устойчиво развитие и евроинтеграция Атила Минев ще вземе участие днес във втората среща на съвместния направляващ комитет на Оперативна програма „Трансгранично сътрудничество България - Румъния 2007 - 2013 година". Конференцията ще се състои в Силистра в присъствието на представители на Министерството на регионалното развитие и благоустройството на България и на Министерството на регионалното развитие и строителството на Румъния. Очаква се в срещата да се включи гНатали Вершелт от дирекция „Регионално развитие" на Европейската комисия.

Ще бъдат дискутирани оценките на получените проектни предложения по програмите на двете страни. Припомняме, че Програмата за трансгранично сътрудничество подкрепя развитието на избираемите гранични зони, както в Румъния, така и в България. Тя следи да създава „мост" между двете страни, с цел подпомагане на граничните райони в разрешаването на подобните въпроси за развитие чрез сътрудничество и насърчаване на съвместни решения. По този начин, границата ще обединява зоните на двата бряга на Дунав, вместо да ги разделя.

Утре зам.-кметът Минев ще отпътува за Калъраш, където ще участва в среща на съвместния технически секретариат относно одобрените проектни предложения по Оперативна програма „Трансгранично сътрудничество България - Румъния". Община Русе получи одобрение през месец март 2009 година на проект „Подобряване капацитета на общинска администрация в Еврорегион Русе - Гюргево за по-добро съвместно управление на риска, превенция и опазване на околната среда". Стойността му е 581 хиляди евро и се очаква подписването на договора за реализация да стане през 2010 година.

„Надяваме се разберем на каква фаза на оценка е другият проекта на Община Русе по програмата за трансгранично сътрудничество, който ще бъде от изключителна полза за региона", коментира зам.-кметът Минев. Вторият проект е „Подобряване на свързващата транспортна инфраструктура в Еврорегион Русе-Гюргево с транспортен коридор №9 /реконструкция на бул. Тутракан/ - от Захарна фабрика до Дунав мост".






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Голямо количество радиоактивен метал е открито в Пловдивска област
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Пожари 2024
Икономическа криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: