Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Започна туристическото изложение "Уикенд туризъм Русе"
Автор: Екип Ruse24.bg 10:36 / 16.05.2013Коментари (0)566
©
Със спектакъл, пресъздаващ по атрактивен и увлекателен начин историята на Русе, започна Деветото издание на туристическо изложение УИКЕНД ТУРИЗЪМ РУСЕ. Събитието беше открито от кмета Пламен Стоилов. Той поздрави всички участници и гости на изложението и отправи благодарност към неговите организатори в лицето на Сдружение "Европейски пространства 21", че за поредна година успяват да привлекат вниманието с интересна и наситена програма. Кметът благодари и на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма за оказаната подкрепа за реализирането на събитието.

Г-н Стоилов разгледа съвместно със зам.-кметовете Даниела Шилкова и Страхил Карапчански щандовете на участниците в изложението, разположени във фоайето на Доходно здание, както и щандовете пред сградата, които представят различни занаяти, характерни за региона.

Програмата на Деветото издание на туристическото изложение УИКЕНД ТУРИЗЪМ 2013 продължи с презентация на проекта "Реки на времето", по който партньори са общините Русе, Иваново и Борово. Освен с целта на проекта, която е създаването и популяризирането на интегриран туристически продукт на региона Русе-Иваново-Борово, присъстващите бяха запознати и с основните му предимства, на които се залага за успешната реализация на проекта, както и с очакваните от него резултати.

Друг акцент в програмата на туристическото изложение беше кръглата маса на тема "Обектите на ЮНЕСКО - перли в огърлицата на Русе". Форумът беше открит от кмета Пламен Стоилов. Той подчерта, че Градският център на Русе и Дунавският лимес са достойни да бъдат номинирани и да се включат в индикативната листа на световното културно наследство към ЮНЕСКО. "Вече съм изпратил писмо за подкрепа на тази инициатива на д-р Константинова и д-р Москов и съм убеден, че русенци ще се обединят около идеята и ще докажат за пореден път, че Русе и град на свободния дух", заключи кметът.

В рамките на форума бяха представени следните презентации:
- РУСЕ ЗА ЕВРОПЕЙСКА СТОЛИЦА НА КУЛТУРАТА ПРЕЗ 2019 - Ралица Радкова, Община Р

©
усе, Ruse 2019 Team;
- ОБЕКТИТЕ НА ЮНЕСКО: ПЕРЛИ В ОГЪРЛИЦАТА НА РУСЕ - доц. д-р Николай Ненов, Регионален исторически музей Русе;
- ГРАДСКИЯТ ЦЕНТЪР НА РУСЕ: ДОСТОЕН КАНДИДАТ ЗА ЮНЕСКО - арх. Павел Дочев;
- ПРОЦЕДУРИ ЗА НОМИНИРАНЕ НА ОБЕКТИ ЗА ВКЛЮЧВАНЕ В СПИСЪКА НА ЮНЕСКО - Доля Йорданова, Министерство на културата.

В дискусията се включиха доц. д-р Ирена Бокова и проф. д-р Георг Краев от Нов Български университет,както и арх. Орлин Неделчев - представители на Областна администрация-Русе.
В късният следобед беше открит Шестият Фестивал на туристическите забавления и анимации. Той започна атрактивно с демонстрации на сдружения за историческа възстановка и представянето на занаяти. Председател на журито, което оценява участниците в конкурсната програма е проф. д-р Георг Краев.
Програмата на фестивала в първия ден продължава с Нощ на литературата, с изложба "Русенци на път" в Къщата на градския бит и с прожекция на чешкия документален филм AutoMat от 19ч. във фоайето на Доходно здание.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Пожари 2024
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Катастрофи в България
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: